Recomandare serial: Oameni normali

Bazat pe bestsellerul New York Times semnat de Sally Rooney, serialul Oameni normali (drama, romance) spune povestea complicata, dar plina de iubire dintre Marianne si Connell, doi tineri irlandezi care sunt colegi de liceu.

Oameni normali le urmareste viata pe parcursul a catorva ani, de la ultimele zile de liceu si pe parcursul anilor de studentie la colegiul Trinity in Dublin.

Marianne este o tanara sensibila si inteligenta, inchisa in ea, fara prieteni, care face o pasiune pentru Connell, colegul ei mult mai popular. Acestia incep o poveste de iubire secreta, care ii va face sa descopere multe despre senzualitate, sexualitatea lor si despre ei insisi.

Insa drumurile li se despart si se vor reintalni cateva luni mai tarziu, cand lucrurile se inverseaza – Marianne este cea populara, care are prieteni, in timp ce Connell nu reuseste sa se integreze si se simte pierdut in Dublin.

Vor incerca sa reia legatura doar ca prieteni, dandu-si seama ca le-a fost dor unul de celalalt. Pe parcursul celor 12 episoade din ceea ce eu sper ca este doar primul sezon, timpul trece in sincope – povestea nu este liniara, ci se face fast forward doar pe acele momente in care drumurile li se intrepatrund, ceea ce exista in afara lor ramanand cumva in umbra.

Ii vedem cum usor-usor incep sa se maturizeze, cum trec peste probleme, cum se ajuta reciproc atunci cand pot, cum se sustin si cum, mai presus de toate, se iubesc, chiar daca sunt aproape unul de celalalt sau nu.

Cele mai multe probleme cu care se confrunta izbucnesc din cauza lipsei comunicarii, problema de care vor deveni constienti de-a lungul timpului si pe care vor incerca sa o rezolve.

Associated Press Entertainment o considera pe tanara actrita de 22 de ani, Daisy Edgar Jones, care o interpreteaza pe Marianne, drept una dintre cele mai mari descoperiri ale anului 2020.

Paul Mescal este celalalt personaj principal al serialului multipremiat, un tanar irlandez de doar 24 de ani, care a inceput sa devina cunoscut datorita rolului lui Connell din Oameni normali.

Serialul se poate gasi pe HBO Go si l-am urmarit cu drag. Chiar daca nu sunt neaparat in publicul tinta si e mai degraba un serial pentru adolescenti, mi-a facut placere sa-mi reamintesc de fiorii primei dragoste si sa-mi doresc ca lucrurile sa se rezolve pentru cei doi indragostiti.

Voi ati vazut Oameni normali? Cum vi s-a parut? 

Pentru alte recomandari din categoria Filme puteti urmari sectiunea dedicata CityFemme

Sursa foto: HBO Go

Postari similare

One Reply to “Recomandare serial: Oameni normali”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *