De cand a inceput anul, nu am reusit sa va povestesc decat despre opt carti citite. Noroc cu Goodreads care ma ajuta sa tin socoteala, pentru ca desi ma plangeam ca nu mai am timp sa citesc, se pare ca am citit 16 carti pana acum din cele 36 pe care mi le-am propus anul acesta.
Bineinteles ca sper sa ajung la un numar mult mai mare, dar la cat de haotic a fost anul acesta pana acum – m-as bucura sa-mi ating macar obiectivul initial! 😀
Am o predilectie pentru carti beletristica si am tot timpul in wishlist o multime de titluri fascinante, fie ca sunt aparitii noi sau clasici pe care nu am reusit sa-i citesc inca. Spre exemplu, in acest moment imi doresc sa citesc Cineva cu care sa fugi de acasa de David Grossman, Distanta dintre noi de Jhumpa Lahiri si Razboi si Pace de Lev Tolstoi, printre altele.
Hai sa va fac si cateva recomandari din ce am citit deja, foarte pe scurt:
Ceva in apa de Catherine Steadman
Am primit-o recent si am citit-o instantaneu, e o poveste care te tine captivat, chiar daca pe alocuri se vede ca lucrurile sunt trase de par. Oricum, te face sa te intrebi ce e cu adevarat important in viata si sa-ti dai seama cum ai reactiona si tu intr-o situatie asemanatoare! Nu va spun foarte multe, pentru ca nu sunt sigura ca este inca la vanzare! 🙂
Borgia. Pacatele familiei de Sarah Bower
Am citit peste 530 pagini din voluminosul roman (care are 622 de pagini), asa ca ma apropii usor-usor de final. Am urmarit acum ceva timp impreuna cu sotul meu serialul Familia Borgia si am ramas cu aceasta curiozitate de a afla mai multe despre infama familie. Atunci cand am participat la prima editie a evenimentului Shop my library am plecat cu exemplarul din imagine, iar de-abia acum am reusit sa o si citesc! 🙂 Povestea este spusa din perspectiva uneia dintre femeile din suita Lucretiei, iar razboiul, scandalul, adulterul, boala si minciuna se amesteca la tot pasul.
Constelatia fenomenelor vitale de Anthony Marra
Aveam aceasta carte in biblioteca de ani buni, iar 2019 este anul in care am zis ca vreau intai sa ajung la zi cu tot teancul de carti care ma asteapta. Imi pare rau ca nu m-am apucat de ea mai demult, povestea este captivanta si sfasietoare, iar razboiul si mizeria sunt locurile in care pot lua nastere cele mai profunde sentimente.
Dublul de F.M. Dostoievski
Adevarul este ca nu poti da niciodata gres cu un clasic precum Dostoievski, insa are si alte romane mult, mult mai bune. Oricum, o carte scurta pe care o puteti citi fara probleme in cateva zile. Sunt curioasa cum o sa vi se para! 🙂
Golem de Gustav Meyrink
Povestea lui Golem si a semnificatiilor ale este foarte interesanta de descoperit. Daca reusiti sa intrati in pielea personajului principal si sa vedeti lucrurile din perspectiva sa – atunci cu siguranta romanul o sa va captiveze! Recunosc ca mi-a placut si faptul ca dimensiunile cartii sunt reduse si am putut sa o iau cu mine peste tot!
Ultimul nud de Ellis Avery
Parisul secolului al XX-lea este plin de capcane si ispite, mai ales pentru personajul central al acestui roman, care devine sursa de inspiratie si amanta unei celebre pictorite din acea perioada. Insa ce va invinge? Dragostea sau nevoia de bani? Adevarul sau minciuna? Va las pe voi sa descoperiti!
Murind cand vine primavara de Ralf Rothmann
Razboiul nu e niciodata o treaba usoara, mai ales cand tineri de 18 – 19 ani sunt fortati sa se alature intr-un razboi pe care nu il inteleg si cu care nu se identifica, cu scopul precis de a fi carne de tun.
Hathching Twitter de Nick Bilton
Mi-am propus sa fac un exercitiu si sa citesc mai mult in limba engleza, desi evident ca nu o fac cu aceeasi usurinta ca in limba romana. Fiind un fan al retelei de socializare Twitter, care nu a prins atat de bine la noi, dar unde eu am peste 6.000 de followers, mi s-a parut fascinant sa descopar cum a luat fiinta si care au fost oamenii implicati in acest proiect.
Invitatie la esavod de Vladimir Nabokov
Este prima carte scrisa de Nabokov pe care am citit-o si pe care am primit-o anul trecut de Craciun de la o colega de munca. Este interesant de descoperit cum inchisorile sunt in noi si cum temerile noastre devin bariere de netrecut.
Ma “consolasem” cu ideea ca n-o sa va mai povestesc despre cartile citite lunile trecute, din lipsa de timp, insa ma bucur ca am reusit sa fac acest sprint prin ele! 🙂
Pentru alte recomandari de lectura puteti vizita sectiunea Carti CityFemme.
Sursa foto: arhiva personala