Ce carti citesc oamenii celebri?

Am descoperit recent un site foarte interesant care ne arata listele de lectura ale unor celebritati din domenii foarte variate. Asa ca am aruncat o privire, am frunzarit prin cateva din numele cele mai cunoscute si am ales de acolo cartile pe care le-am citit si eu, pentru a alcatui o lista de recomandari si pentru voi. Sper sa vi se para interesanta!

Spre exemplu, din lista lor am ales urmatoarele:

Barack Obama, fostul presedinte american de culoare:

  • Oameni normali de Sally Rooney. Eu nu am citit cartea, insa am vazut serialul omonim pe HBO GO si v-am povestit si voua despre el la momentul respectiv.
  • Povestea Mea de Michelle Obama – am citit cartea pe final de 2018 si mi-a placut tare mult. Era chiar ciudat ca sotul ei sa nu o adauge pe lista lui de favorite. 🙂

Oprah Winfrey, celebra antreprenoare si jurnalista americana:

  • Lean In de Sheryl Sandberg este genul de carte pe care orice femeie din campul muncii ar trebui sa o citeasca. Povesteste mai multe despre provocarile pe care le au de infruntat femeile si cum ne putem sustine una pe alta pentru a reusi atat profesional, cat si pentru a avea o viata implinita. Este una dintre putinele carti in limba engleza pe care le am si eu in biblioteca.
  • Dragostea in vremea holerei de Gabriel Garcia Marquez este una dintre ultimele carti pe care le-am citit si despre care nu am apucat sa va povestesc. Spune povestea de iubire dintre Florentino Ariza si Fermina Daza, o pasionanta poveste de dragoste din tinerete. Insa in timp ce Fermina se va casatori cu altcineva, un medic bogat si-si va face o familie alaturi de acesta, Florentino ramane cu gandul la femeia visurilor sale, in ciuda celor peste 600 de relatii trecatoare pe care le va avea de-a lungul anilor. Cinci decenii mai tarziu, dupa moartea medicului, soarta pare sa-i surada lui Florentino, care va incerca din nou sa o cucereasca pe cea care a fost mereu in inima lui.  
  • Marile sperante de Charles Dickens – cartea urmareste povestea lui Pip, un tanar crescut de sora sa mai mare, care are un protector misterios care-l va ajuta sa studieze si sa-si creeze un viitor. Il urmarim pe Pip in drumul spre maturizare, iar calatoria nu va fi deloc plictisitoare.

Emma Watson, actrita, model si activista, cunoscuta datorita rolului lui Hermione Granger din seria Harry Potter ne recomanda si ea o multime de carti, printre care:

  • Ramasitele zilei de Kazuo Ishiguro este o carte care ne va face sa descoperim stilul de scris al lui Ishiguro, un scriitor britanic de origine japoneză, romancier, scenarist și nuvelist. Stevens este un majordom de moda veche, indragostit in tacere de frumoasa si inteligenta menajera din castelul lordului Darlington care se identifica intr-atit cu functia sa, incat trece senin pe langa dramaticele evenimente din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Cartea a fost ecranizata intr-un film cu Anthony Hopkins si Emma Thompson in rolurile principale. De acelasi autor am mai citit Pe cand eram orfani.
  • 1984 de George Orwell – o distopie fascinanta care ne arata cum s-ar desfasura viata noastra daca am fi sub permanenta supraveghere din partea autoritatilor. Winston Smith este un barbat oarecare, cu nimic mai special sau mai deosebit decat altii, care locuieste in Londra anului 1984, unde lucreaza la Ministerul Adevarului. Tabloul este unul apocaliptic, pentru ca oamenii se afla tot timpul sub privirea Fratelui cel Mare, iar nimic din ceea ce zic, fac sau gandesc nu poate ramane ascuns. Ecrane instalate in casele fiecaruia au rolul atat de emitator, cat si de transmitator, dand in permanenta informatii propagandistice, dar putand asculta orice conversatie care se desfasoara in locuintele individuale.

Elon Musk, inginer si antreprenor in domeniul tehnologiei:

  • Stapanul inelelor de J.R.R. Tolkien – povestea calatoriei lui Frodo si a prietenilor lui pentru a distruge inelui lui Sauron este legendara. Filmele au ajutat-o sa devina asa, iar cartile sunt pline de amanunte ce creaza o lume misterioasa, mistica, in care hobbitii se amesteca cu elfii, oamenii, entii si trolii, intr-o lupta a binelui contra raului.

Dupa cum ati vazut, am ales o serie foarte variata de celebritati, cu pasiuni si personalitati foarte diferite, astfel incat sa acopar un domeniu mai vast. Daca va intereseaza sa vedeti mai multe recomandari atat din parte lor, cat si din partea altor persoane, puteti gasi site-ul pe ca l-am folosit drept inspiratie – https://mostrecommendedbooks.com.

Voi ati citit ceva din lista pe care v-am recomandat-o?

Pentru alte recomandari de lectura puteti vizita sectiunea Carti CityFemme

Sursa foto: arhiva personala

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *