Femeile conduc lumea – Interviu cu Luiza Olteanu

1.Buna, poți să începi, te rog, prin a ne spune câteva cuvinte despre tine?

Sunt femeie, om și personal empowerment alchemist. Îmi place să zâmbesc, văd mereu partea plină a paharului și ador să învăț. Învăț singură dar mai ales împreună cu ceilalți. Misiunea mea este să ofer oamenilor încredere în ei și să le trezesc bucuria de a trai.

2. Care a fost parcursul tău profesional înainte de a intra în lumea antreprenorialului?

11 ani de corporate în zona de commercial, leadership în voluntariat si training. Iar în ultimii 6 ani reconversie profesională: cursuri, worshop-uri și scoli de design, artă, branding, style coaching, croitorie, proiectare vestimentară.

3. Care este businessul tău și cui se adresează?

Conceptul Rebrand Yourself este este business-ul meu și puteți găsi mai multe informații pe www.rebrandyourself.ro.

Am trei linii de business: 

  • Style coaching, personal branding și facilitarea de procese transformaționale este principala activitate și reprezintă o modalitate inovativă și proprie de construire a mărcii personale, de la interior la exterior. Se adresează în general femeilor care își doresc să obțină încredere în ele însele și să își alinieze imaginea la cine sunt pentru a avea succes. Am lucrat de-a lungul timpului și cu bărbați, cupluri, adolescente, familii, mirese.
  • Branding2success se adresează afacerilor din industria creativă: fashion, accesorii, artă, food concept care își doresc să monetizeze ideile și produsele sau să își ducă afacerile la nivelul următor. Pentru această zonă colaborez cu agentia MDMagency.ro. 
  • Evenimente personalizate de învățare si dezvoltare personală și profesională pentru angajații din corporații: traininguri, workshop-uri, ședințe de consultanță.
  1. Cum ți-a venit ideea si de unde ai primit cea mai multa susținere?

Toate au apărut din nevoi existente deja pe piață. Cea mai mare susținere am primit-o de la iubitul meu și de la prietenii apropiați.

5. Cum ți s-a părut partea birocratică? E complicat? Unde ai întâmpinat cele mai multe probleme / ce ai schimba?

Aproape toate activitățile de acest fel le deleg pentru că nu sunt punctul meu forte. Aș înființa un birou de consultanță administrative-legal-financiară susținut din fonduri de stat care să ofere consultanță gratuita oamenilor care vor să își întemeieze o afacere și după aceea în primii 3 ani.

6. Care este cea mai mare reușită de până acum, cu care te mândrești?

Fiecare proces pe care îl lucrez cu clienții mei este o mare reușită și un motiv de mândrie. Cred că cea mai încântată sunt că vânzările mele sunt organice, iar asta spune mult despre calitatea serviciilor mele și despre nivelul de mulțumire al clienților. Pe de altă parte, sunt mândră să fiu pionieră în România într-un domeniu atât de valoros cum este style coaching-ul.

7. Te-ai lovit pana acum de sindromul impostorului? Cum ai gestionat teama/nelinistea respectiva?

Cred ca este mult exagerat să spun că m-am lovit de sindromul impostorului. Sunt om și am și eu uneori emoții cu privire la anumite situații, însă am mare încredere în munca mea. Se bazează pe multe ore studiu, cursuri și experiență. Pe de altă parte, am și mai mare încredere în conexiunea pe care o creez cu oamenii. De la ei aflu tot ce e nevoie să șlefuim împreună ca să aibă succes.

8.Care sunt planurile tale pe viitor? (Noi produse, ieșirea pe alte piețe, noi angajați etc)

Am multe planuri. De când am gândit conceptul Rebrand Yourself, pe 1 ianuarie dimineața după petrecerea dintre ani și câteva ore de somn, am știut că este ca un organism viu care se adaptează la mediul de business, la cerințele pieței, la Covid si la orice este nevoie ca să aduc success și încredere în viața clienților mei.

Cel mai nou produs este Branding2Success și îmi doresc să ajungă la cât mai multe afaceri care au nevoie de o identitate de brand. Conceptul integrează experți de la branding, social media, online marketing până la legal și financial.

Pregătesc și alte produse și servicii noi pe piața din România, însă prefer să avem o discuție separată despre ele după ce le lansez.

9. Spune-ne ceva și despre timpul tău liber – mai ai? 🙂 Care sunt hobby-urile tale, cum îți place să te relaxezi?

Îmi rezerv mereu timp pentru mine. Cum uit de asta, cum corpul meu mă sancționează. Așa că am mare grijă, oricât aș iubi ceea ce fac, să încarc și bateriile. Acum vin după un concediu de aproape o lună. A fost pentru prima dată când m-am deconectat 100% de la sarcinile profesionale și am trăit relaxată, în flow. A fost o experiență minunată!

Îmi place mult să citesc. Mă conectează cu latura mea creativă. Pe de altă parte, ador să călătoresc, să explorez și să fiu turist iar uneori ma setez pe tourist mode chiar și în București. Merg la muzee, expozitii, galerii, mananc înghețată la toate gelateriile care îmi plac. Deja dupa prima cupă se mai risipește din stress.

10. Ce sfat ai da femeilor care se află la început de carieră, într-o lume a bărbaților? 

Mă bucură atât de mult întrebarea ta! Este una dintre temele mele preferate. Am multe calității, însă modestă sigur nu sunt. Așa că le încurajez să mă urmărească pe social media și să creștem împreună comunitatea Rebrand Yourself. Mie îmi place să îi spun Comunitatea R@Y- pentru că face rai din ce ai și mai totul se întâmplă în online. 

Să fie ele însele! Să acționeze dintr-o energie fenimină și neapărat să fie mai unite între ele! Sensibilitatea, vulnerabilitatea și empatia sunt niște atuuri, nu niște slăbiciuni așa cum le percep bărbații. Oamenii cumpără de la oameni, iar oamenii, indiferent că sunt femei sau bărbați au nevoie să se simtă apreciați, văzuți, înțeleși. Femeile știu mult mai bine să ofere asta decât bărbații. Acest atuu ca o mină de aur nu este mai deloc expoatat!

Pentru alte interviuri puteti intra pe sectiunea dedicata de Interviuri CityFemme

Sursa foto: arhiva personala a Luizei

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *