Cele mai importante beneficii ale consumului de prune

Prunele sunt cea mai bună alegere dacă sunteți în căutarea unor fructe care sunt atât delicioase, cât și benefice pentru sănătate. În caz că nu știați, prunele au un aport caloric redus și sunt extrem de bogate în nutrienți valoroși. Sunt recomandate inclusiv persoanelor care sunt la dietă, deoarece nu cresc nivelul de glucoză din sânge.

Prunele au un conținut ridicat de vitamine și minerale care aduc multiple beneficii sănătății –  sunt o importantă sursă de vitamina C, vitamina A, vitamina K, potasiu, fibre și sporesc, prin vitamina C, capacitatea de absorbție a fierului în organism. 

Pruna bine coaptă trebuie să aibă o textura fermă, dar să se simtă ușor moale la atingere. Și prunele mai ferme sunt bune, deoarece în câteva zile se vor coace și vor fi perfecte pentru consum. Pot fi depozitate atât în frigider, cât și la temperatura camerei, într-un bol sau fructieră.

Iată cele mai importante beneficii ale consumului de prune:

  • Datorită conținutului de potasiu, prunele pot reduce riscul de infarct și ajută la reducea tensiunii arteriale.
  • Sedentarismul, consumul excesiv de carne sau alimentația săracă în fibre poate provoca constipația, iar consumul de prune timp de câteva zile ajută la tratarea și prevenirea constipației.
  • Consumul de prune scade riscul atacului de cord pentru că prunele sunt sărace în grăsimi și nu conțin grăsimi săturate.
  • Consumul de prune îmbunătățește vederea și elasticitatea pielii deoarece sunt o sursă bogată de vitamina A și betacaroten.

Există o mulțime de alte beneficii ale consumului regulat de prune, printre care menționăm tratarea afecțiunilor oaselor, prevenirea tumorilor cancerigene, blochează evoluția astmului, previn îmbătrânirea prematură sau vindecă infecțiile gripale

Contraindicație – Persoanele cu pietre ale tractului urinar oxalat sunt sfătuite să evite consumul de prune deoarece acestea conțin acid oxalic, o substanță care se poate cristaliza ca pietre de oxalat la nivelul tractului urinar. 

Pentru alte articole din aceasta categorie puteti accesa sectiunea Sanatate CityFemme.

Sursa foto: pixabay.com

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *