De ce ar trebui sa mancam avocado?

Avocado este perfect in curele de slabire deoarece are un continut nutritional bogat si aduce satietate. Fructul de avocado este bogat in grasimi monosaturate, de aceea are o textura cremoasa si delicata. In plus, contine o multime de fibre, vitamine (vitaminele B9, K1, B6, C, E), minerale si potasiu.

Desi cunoscut si consumat de mii de ani, avocado a capatat popularitate globala si a inceput sa fie comercializat in toata lumea incepand cu 1950.

Ca si componenta, avocado contine 73% apa, 15% grasimi, 8,5% carbohidrati si 2% proteine, iar o jumatate de avocado contine aproximativ 110 calorii. Poate fi consumat atat crud, in diverse salate, in realizarea de creme de intins pe paine/lipii, precum si gatit, in retete precum guacamole.

Printre beneficiile sale principale se numara: reduce simptomele artritei, scade nivelul colesterolului, ajuta la protejarea vederii si la protejarea danturii. In plus, aduce beneficii pielii si este recomandat sa fie inclus in alimentatia femeilor insarcinate.
Avocado ar trebui consumat atunci cand este copt, partea comestibila fiind cea verde din interior, fara coaja sau sambure.

Exista si persoane care pot fi alergice la acest fruct (mai ales daca sunt alergice la cartofi, rosii, banane, kiwi, pepeni sau piersici), printre simptome numarandu-se mancarimi, limba umflata, dificultate in a respira sau dureri de stomac.

Desi este foarte bun pentru sanatate si poate fi folosit cu succes in curele de slabire, avocado nu ar trebui insa consumat zilnic.

Sursa foto: pixabay

Postari similare

2 Replies to “De ce ar trebui sa mancam avocado?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *