Baghete picante din foietaj

V-am mai spus cat de mult ne place foietajul, pentru ca este versatil, usor de modelat, poate fi umplut cu aproape orice si se face destul de repede. Asa ca astazi venim catre voi cu o recomandare de reteta foarte simpla, in care folosim foietaj din comert, iar rezultatul final este unul spectaculos.

Sa incepem asadar cu ingredientele de care avem nevoie pentru a realiza acest preparat:

  • Un pachet de foietaj de cumparat, pe care l-ati lasat in prealabil sa se dezghete la temperatura camerei.
  • Ketchup picant (puteti folosi si dulce, daca nu vreti sa faceti varianta picanta, dar va asiguram ca au mai mult farmec asa. Daca nu aveti picant, puteti adauga fulgi de chilli sau chiar un ardei tocat marunt in ketchup-ul dulce.
  • Salam de Sibiu sau un alt sortiment de salam uscat
  • Cascaval ras
  • Un ou
  • Diverse seminte (mac, susan, chimen etc)

Modalitatea de preparare:
1. Avem nevoie de foaie aluat foietaj dezghetat (sau doar jumatate daca e Lincao; eu am folosit aluatul Bella care are 2 bucati). Aceasta foaie o ungem doar pe jumatate cu 2-3 linguri ketchup picant, apoi o acoperim in mod uniform pe aceeasi jumatate cu bucatele subtiri de salam de sibiu (sau alt salam uscat), iar deasupra presaram cascaval ras.

2. Peste jumatea astfel incarcata cu bunatati aducem cealala jumatate libera de aluat si, cu grija, presam bine – bine, astfel incat sa se lipeasca aluatul si sa nu ramana goluri de aer (eventual ne ajutam si de un sucitor).

 3. Cu un cutit bine ascutit taiem fasii verticale din aluat (cu grosimea de cca 1,5 centimetri)

4. Apoi aceste fasii le rasucim ca in imagine, le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou si presaram peste seminte de mac, susan, in etc…( dupa bunul plac al fiecaruia)

Gata de servit langa o Cola rece (sau si mai bine langa un pahar de bere…asa ca in zi de lenevit in fata t.v-ului : )   ).

Va dorim pofta buna!

Pentru alte retete puteti vizita sectiunea de Culinar CityFemme.

Sursa foto: arhiva personala

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *