Care a fost reacția familiei regale după apariția sezonului al patrulea “The Crown”

Cea de-a patra parte a seriei “The Crown” nu avea cum sa rămână fără ecou, de vreme ce povestea cuplului Charles-Diana ocupa un rol central in firul epic al producției. Buckingham Palace nu a ezitat sa își exprime dezacordul cu noile episoade, acuzând producătorii de o multitudine de “erori factuale”.

In plus, faptul ca se ating niște puncte sensibile din istoria recenta a monarhiei și par a fi dezvăluite multe secrete atât de aprig păstrate la curte este prea mult pentru familia regală.

Emily Andrews, corespondenta responsabila de familia regală de la Daily Mail, confirma tensiunile de la Palat.

Membrii familiei regale nu au denunțat niciodată “minciunile parcimonioase” și “declarațiile false” ale acestui show somptuos, dar ce e prea mult, este prea mult…” scrie Emily Andrews intr-o postare pe Twitter.

Nemulțumirile Coroanei par sa fie legate de faptul ca publicul nu mai face diferența dintre realitate și ficțiune și iau totul ca un fact, se mai subliniază in aceeași postare a lui Andrews.

In articolele Daily Mail dedicate acestui subiect, jurnalista merge mult mai departe și despica firul in patru: nu, Camilla Parker Bowles nu este atât de egoista cât ar părea; nu, printul Charles nu este rece și insensibil și nu, Diana Spencer nu este atat se inocenta cum se idealizeaza in serial.

In plus, printul Charles și Camilla Parker Bowles ar fi confirmat de altfel ca anumite scene au fost inventate din dorința de divertisment, se arată intr-o alta sursa apropiată cuplului.

“Charles și Williams sunt nefericiți”

Cu un accent mult mai pronunțat către zona politica fata se seriile precedente, partea a patra a “The Crown” subliniază tensiunile dintre regina Elizabeta a II a și prim-ministrul Margaret Thatcher, dar și mariajul eșuat al cuplului Charles-Diana. Bineînțeles, nu este trecut sub tăcere nici triunghiul amoros cu Camilla Parker Bowles.

După cum arată apropiații casei regale, pentru printul Charles și fiul cel mare al acestuia, William, lucrurile sunt destul de digerat, chiar dacă se încearcă o minimalizare a rectiilor lor. In ziarul Sun se subliniază faptul ca printul de Walles nu ar da nicio importantă serialului: “Alteța sa Regală nu are absolut nicio opinie legată de subiect. Nu s-a uitat niciodată la “The Crown”. Cred ca nici măcar nu știe când iese noua serie”, a declarat o sursa apropiată printului pentru tabloidul britanic.

Pe de alta parte, jurnalista Emily Andrews de la Daily Mail are cu totul alta versiune. “Charles este nefericit… William Este nefericit… Protagoniștii sunt încă in viața, este o istorie recenta și încă dureroasa. Telespectatorii pot crede ca acesta este adevarul, însă nu e altceva decât o ficțiune deformata”, se arată in paginile Daily Mail potrivit declarațiilor unei surse de la Buckingham Palace.

Aceeași sursa citată de Andrews confirma și faptul ca printul Williams este profund dezamăgit de faptul ca seria ii portretizează părinții intr-o maniera “falsa si simpla”. Totuși, producatorul Peter Morgan spune ca la baza scenariului sau stau numeroase mărturii din anturajul cuplului regal, dar și ale apropiaților familiei regale. Palatul Buckingham prefera sa urmeze aceeași conduita afișata de-a lungul deceniilor in fata oricăror scandaluri și păstrează tăcerea deplina legat de acest subiect. “Never complain, never explain”.

Sursa foto: pinterest / Autor articol: Alina

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *