Lady Di și dansul iconic de pe scena Royal Opera House

După ce in primăvara am făcut un maraton de doua zile și am urmărit aproape fără întrerupere cele 3 serii “The Crown”, iată ca duminica, odată cu apariția partii a patra, iara m-am lipit de canapea și am urmărit cele 10 episoade nou apărute.

Dincolo de tensiunile politice, frământările sociale din Regat sau apariția controversatei Margaret Thatcher, serialul aduce in prim plan și căsătoria printului Charles cu Diana Spencer.

Nu are cum sa nu te fascineze povestea cuplului Charles-Diana, episoadele de frământări interioare ale personajelor, complicatiile din triunghiul amoros Charles-Diana-Camilla, problemele de familie sau tulburările de alimentație ale Prințesei de Wales.

Fragila, cu un aer șarmant și tineresc, Emma Corrin s-a dovedit o alegere mai mult decât inspirata in distribuția serialului “The Crown”, de pe platforma Netflix. Iar pentru mulți dintre fanii seriei, scena in care aceasta dansează pe scena pentru a-și surprinde soțul rămâne una de referință, mai ales ca respectivul episod a avut loc in realitate, la Royal Opera House.

In 1985, Diana a vrut sa ii ofere printului Charles un cadou inedit, pentru cea de-a 37 aniversare a acestuia.

Așa se face ca in timpul unui spectacol la Royal Opera House, lady Di s-a fofilat din loja pe care o împărțea cu soțul sau, pentru ca apoi, câteva minute mai târziu, sa apara pe scena. Îmbrăcată intr-o rochie albă vaporoasa, diafana și elegantă deopotrivă, Diana a performat alături de cunoscutul dansator Wayne Sleep pe ariile melodiei “Uptown Girl”, de Billy Joel.

Numarul printesei, un melanj între jazz, classic și french cancan a fost încununat de ropotele de aplauze ale publicului din sala, însă pentru printul Charles s-a dovedit a fi un episod stânjenitor și nicidecum o surpriza plăcută.

In episodul 9 al seriei “The Crown” este magistral interpretat acest moment din biografia cuplului regal; este un declic al tensiunilor deja existente in mariajul lui Charles.

Josh O’Connor, actorul ce il interpretează pe printul mostenitor, își întreabă soția cu un ton plin de repros: “Ce te-a apucat? (…) Acest spectacol teribil de jenant nu avea nimic de a face cu mine. Au rămas (n.r: spectatorii) in picioare opt minute, ca sa va aplaude. Mâine, toate ziarele vor vorbi doar de asta”.

Și printul de Wales a concluzionat: “Dacă ați fi avut sentimente pentru mine, dacă m-ati fi înțeles, dacă nu ați fi fost atât de egoista, ați fi știut ca o astfel de atitudine ma oripilează”.

Acest dialog este cel din film, însă in realitate nu știm dacă a avut loc sau dacă exact acestea ar fi fost reproșurile printului Charles. Cert este ca tânăra actrița Emma Corrin, in vârsta de 24 de ani, a reușit sa între in pielea celei ce a fost supranumita “Prințesa inimilor”, cu o naturalețe și un șarm aparte.

Cu toate acestea, Emma a declarat ulterior pentru Sunday Time ca nu i-a fost deloc sa joace rolul lui Lady Di, fiindcă presiunea resimțită a fost una enorma. Fanii Prințesei britanice au avut așteptări foarte mari pentru acest personaj, dar actrița pare sa fi trecut proba cu brio.

Voi ați văzut deja scena dansului ? Sau ce alt moment v-a impresionat in cea de-a patra parte a seriei “The Crown”?

Pentru alte recomandari din categoria Filme puteti urmari sectiunea dedicata CityFemme

Autor articol: Alina / sursa foto: Contul de Instagram @princess.of.the.people

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *