Recomandare serial: The 100 / Cei 100

Serialul The 100 / Cei 100 se afla la cel de-al saptelea sezon, iar toate cele sapte sezoane sunt disponibile pe Netflix. Personajele si actiunea se schimba foarte mult de la un episod la altul, ca sa nu mai vorbesc de la un sezon la altul, asa ca v-ati putea uita destul de usor la orice sezon si veti prinde foarte usor actiunea din acel moment.

Il urmaresc cu intermitente de cateva luni, de obicei noaptea tarziu, dupa ce toata lumea din casa doarme, pentru ca nu l-am urmarit impreuna cu sotul meu si pentru el nu are farmec sa il vada asa pe sarite, iar acum sunt la inceputul ultimului sezon. Sunt foarte curioasa ce se va mai intampla si aici si cum vor reusi personajele sa iasa din incurcaturile acestui sezon.

In mare despre serial, va pot spune urmatoarele: Cei 100 are la baza un roman young adult numit The 100, scris de Kass Morgan si a fost lansat in 2014. Este un serial SF, care cuprinde elemente de actiune, drama, distopie si viata post-apocalipsa. Atunci cand un razboi nuclear distruge viata de pe Pamant, singurii supravietuitori ai rasei umane sunt oamenii care se aflau pe cele 12 statii spatiale internationale aflate pe orbita Pamantului in acel moment.

Trei generatii mai tarziu, mai exact dupa 97 de ani, cei 4.000 de supravietuitori locuiesc pe o Arca spatiala, formata din cele 12 statii conectate intre ele, traind dupa niste reguli dure, care nu lasa loc de greseala. Adultii care savarsesc o infractiune sunt aruncati in spatiu, in timp ce minorii sunt inchisi intr-un fel de inchisoare.

100 de astfel de tineri delincventi devin subiectul unui experiment, atunci cand resursele de pe nava se imputineaza, iar viata celor 4.000 se afla in mare pericol. Cei 100, de unde si numele serialului, sunt trimisi pe Pamant pentru a vedea daca acesta este locuibil si daca si restul locuitorilor de pe Arca ii pot urma in scurt timp. Complet nepregatiti pentru misiunea la care au fost trimisi, exilatii gasesc planeta fascinanta, din fericire pot supravietui radiatiilor, dar problema supravietuirii devina rapid una de neocolit, mai ales ca si restul omenirii depinde de ei.

Un fel de Imparatul mustelor de William Golding, daca vreti, varianta din viitor, pentru ca cei 100 de adolescenti vor trebui sa-si gaseasca un lider, sa isi formeze o societate, sa supravietuiasca impreuna.

Insa in curand vor afla ca nu sunt singurii supravietuitori ai apocalipsei, iar de aici adevarata lupta pentru supravietuire incepe. Clanuri, aliante, credinte populare, inteligenta artificiala, canibalism, experimente umane, planete paralele pe care se poate supravietui si multe alte idei nebunesti isi gasesc locul cumva firesc in toata aceasta poveste.

Serialul este creat de Jason Rothenberg si i-a avut ca protagoniști pe Eliza Taylor, Paige Turco, Thomas McDonell, Eli Goree, Bob Morley, Christopher Larkin, Isaiah Washington, Lindsey Morgan, Richard Harmon, Tasya Teles, JR Bourne, Shelby Flannery, Marie Avgeropoulos, Kelly Hu, Devon Bostick, Henry Ian Cusick, Ricky Whittle, Zach McGowan, Shannon Kook, and Chuku Modu si multi altii. Cel de-al saptelea sezon s-a incheiat la episodul cu numarul 100, de aceea este destul de greu de prezis daca va urma un alt sezon din Cei 100. Serialul nu și-a găsit niciodată succesul la scară largă, insa a atras o bază de fani pasionați.

L-am abordat ca un scenarist de lungmetraj care intră pentru prima dată în televiziune, deoarece fiecare dintre aceste sezoane a fost un film împărțit în 13 sau 16 părți. De aceea, serialul se schimbă atât de drastic de la un sezon la altul, ceea ce este unul dintre lucrurile pe care le iubesc la el”, spune creatorul Jason Rothenberg.

Serialul a fost filmat in Vancouver, British Columbia, iar lungimea fiecarui episod variaza intre 39 si 42 de minute.

Cred ca exista doar doua variante atunci cand urmariti acest serial – fie nu va place de la inceput, si veti abandona dupa primul episod, fie va va cuceri complet si nu va veti opri pana cand nu veti vedea toate cele 100 de episoade, asa cum am facut-o si eu.

Sper sa va placa recomandarea mea si astept recomandari pentru mai departe – ce sa urmaresc dupa ce voi termina cele cateva episoade pe care le mai am de vazut?

Pentru alte recomandari din categoria Filme puteti urmari sectiunea dedicata CityFemme

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *