Cum sa scapi de pofta exagerata de mancare

Sunt perioade in care am manca incontinuu. Tot ce vedem ne face pofta: mancarea din supermarket, biscuitii pe care ii rontaie un coleg de serviciu si mirosul de tocanita din bloc. Partea buna e ca sunt cateva lucruri pe care le putem face ca sa scapam de pofta excesiva si sa nu ajungem sa mancam mai mult decat e nevoie. Iata care sunt acestea!

Mese mai mici si mai dese

Atunci cand vor sa scada in greutate, unii oameni sar peste mese. Asa se face ca nivelul lor de zahar din sange scade, ceea ce le declanseaza pofta de a rontai alimente bogate in carbohidrati. In schimb, cinci sau sase mese mici pe parcursul unei zile stabilizeaza nivelul zaharului in sange, in asa fel incat pofta de mancare nu se va mai manifesta atat de des.

Alimentatie variata, bogata in fructe si legume

Una dintre principalele cauze ale poftelor alimentare este lipsa substantelor nutritive din hrana zilnica. Daca mananci in fiecare zi acelasi lucru e foarte posibil ca organismul tau sa nu primeasca toate substantele de care are nevoie si astfel apare pofta greu de controlat. Fructele si legumele nu pot fi inlocuite cu alte alimente pentru ca sunt bogate in vitamine si minerale, asa ca nu le ocoli!

Suplimente alimentare

Din diferite motive, corpul nu primeste doar din mancare toate substantele nutritive de care are nevoie ca sa functioneze cat mai bine. Ca sa inlaturam pofta continua care apare in urma acestor deficiente din alimentatie putem sa apelam la suplimentele alimentare. Acestea ii furnizeaza corpului o varietate mare de substante nutritive care lipsesc din hrana zilnica. In acest fel pofta de mancare poate fi tinuta sub control.

Sa bem mai multa apa!

Intre sete si foame exista o legatura puternica. Atunci cand esti deshidratat poti sa simti mai degraba ca ti-e foame decat ca ti-e sete si poti sa ajungi sa mananci in exces in loc sa bei apa. Daca bei apa des pe parcursul unei zile corpul tau va fi hidratat si pofta de mancare nejustificata nu-ti mai da tarcoale incontinuu.

Pentru alte articole din aceasta categorie puteti vizita sectiunea Sanatate CityFemme.

Sursa foto: pixabay.com / Sursa informatii articol: http://www.quick-weight-loss-principles.com/controlling-food-cravings.html

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *