Pentru viitorii părinţi aranjarea camerei nou-născutului este una dintre cele mai plăcute şi, deopotrivă, apăsătoare preocupări de dinaintea venirii pe lume a bebeluşului. În afara procesului de igienizare, este nevoie ca încăparea celui mic să fie decorată într-un anumit mod, dar şi să fie cât mai securizată (bebeluşul trebuie să se afle în deplină siguranţă).
Iată ce ai de făcut în pentru camera bebeluşului înainte ca acesta să vină pe lume:
Igienizează şi reamenajează încăperea în care va sta bebeluşul
Puiul tău are nevoie de o cameră curată şi primitoare, astfel încăt se impune ca înainte ca el să vină pe lume să te gândeşti serios la un plan de reamenajare.
Dacă pereţii sunt afectaţi de umezeală sau mucegai, ia urgent măsuri şi cheamă un meseriaş care să îi gletuiască şi să rezolve toate problemele legate de structura interioară. Fă acest pas din timp, pentru că este nevoie de o perioadă destul de mare în care să dispară mirosul de vopsea şi să vaporii toxici (un bebeluş este foarte sensibil la aceste lucruri şi sănătatea acestuia ar putea fi pusă în pericol).
Alte aspecte la care trebuie să te gândeşti sunt cele legate de lumina naturală care pătrunde in cameră (dacă lumina este prea puternică, bebeluşul nu poate avea un somn odihnitor, deci trebuie să cumperi jaluzele de protecţie) sau de poluarea fonică de care poate avea parte micuţul (dacă încăperea este dispusa înspre bulevard sau un spaţiu aglomerat, din nou există riscul ca puiul tău să fie deranjat de zgomotele ce vin de afară).
Totodată, pardoseala ar fi să fie una de lemn, deoarece aceasta este mai călduroasă faţă de una de gresie, iar covoraşele şi mochetele nu trebuie să lipsească (colectează praful din încăpere şi atenuează zgomotul când păşeşte cineva în cameră).
Ţine cont de culoarea aleasă pentru vopsirea pereţilor
Pentru un nou-născut unele culori pot fi agresive şi iritante. Aşa se întâmplă, spre exemplu, în cazul culorii roşu sau portocaliu. Cel mai bine este să alegi pentru vopsirea pereţilor o culoare deschisă, care să creeze şi o lumină blândă şi odihnitoare.
Alege cu atenţie mobilierul
În camera unui nou-născut trebuie să se regăsească un pătuţ special, cât mai sigur, dar şi dulăpiorul pentru hăinuţe, masa de înfăşat şi un fotoliu confortabil pentru mamă (care să îi permită mamei să stea să îşi alăpteze copilul).
Iluminează corect încăperea
Pentru camera bebeluşului ai nevoie de o lumină blândă în plafon, dar şi de o lampă de masă, care să îţi permită să îţi schimbi puiul sau să îl hrăneşti fără să îl deranjezi prea mult (de exemplu, pe perioada nopţii nu trebuie să mai aprinzi becurile de mare putere, deoarece copilul nu aceptă prea bine schimbările bruşte de lumină).
Voi ce alte trucuri mai aveţi pentru amenajarea încăperii celui mic?
Pentru mai multe informatii din aceasta categorie, puteti vizita sectiunea Parinti CityFemme.
Sursa foto: pixabay.com