Cum ajuti sistemul imunitar al bebeluşului în sezonul rece?

Chiar daca nu prea poti scapa de banala răceală a copilului în sezonul rece (organismul unui bebeluş are nevoie de un timp de adaptare în faţa microbilor întâniţi pentru prima data în viaţă), există o serie de strategii menite să îi întărească sistemul imunitar şi să reducă numărul zilelor de suferinta pe care le poti pune in practica. 

  • Laptele matern este aur curat, asa ca ofera-l celui mic cât mai mult timp posibil

Nu renunţa să îţi alăptezi bebeluşul decât din motive medicale. În rest, puiul tău are nevoie de lapte matern pentru o perioadă de timp cât mai lungă, deoarece anticorpii de la mamă se transmit bebeluşului prin lapte si il ajuta sa-si formeze un sistem imunitar puternic.

  • Evită să mergi în perioada iernii în locuri publice

Ai grijă ca cel mic să nu aibă contact cu foarte multe persoane în sezonul rece, deoarece majoritatea virzelor se transmit pe cale aeriană, la doar câţiva metri distanţă. Recomandarea este ca, în această perioadă, nici musafirii să nu stea în preajma copilului (persoanele infectate cu virusuri iarna sunt contagioase înainte să apară vreun prim simptom). Fara sa mai vorbim ca acum cu amenintarea Coronavirusului contactul cu persoane straine ar trebui sa fie redus la maxim.

  • Nu permite să se fumeze în casă

Fumatul pasiv, mai ales în cazul copiilor, aduce o mulţime de probleme. Totodată, este responsabil şi de declanşarea otitelor, prin faptul că particulele mici de tutun blochează urechea internă a bebeluşului. Asa ca mai bine spui musafirilor ca nu se fumeaza la voi, iar daca chiar voi suneti fumatori – poate nu ar fi o idee rea sa rariti tigarile, sa fumati afara si sa nu-l expuneti pe cel mic fumului nociv.

  • Oferă-i supă de pui

Pe lângă laptele matern, de mare ajutor este şi supa de pui. Specialiştii au demonstrat că acest preparat conţine substanţe cu proprietăţi antiinflamatorii. Asa ca daca bebelusul tau are mai mult de 6-7 luni, ii poti oferi linistita o portie delicioasa de supa (fara sare, evident :D).

  • Nu uita de vaccinurile obligatorii

Dacă ai grijă ca puiul tău să fie la zi cu vaccinurile, atunci îl scuteşti de o mulţime de neplăceri. Chiar daca plange atunci cand i se administreaza vaccinul sau este mai mofturos cateva zile dupa aceea, pe termen lung va fi in avantajul lui – nu va mai avea probleme cu gripa, rujeola, orieonul sau vărsatul de vânt.

  • Asigură-te că are parte de odihna corespunzătoare

Pentru un sistem imunitar puternic copilul are nevoie să se odihnească în mod corespunzător. Copilul trebuie sa doarma mult mai mult decat un adult, atat pentru a de odihni, cat si pentru a putea sedimenta toate informatiile noi pe care le-a aflat. Asa ca trebuie deci să îl protejezi de poluarea fonică şi să fii atentă în permanenţă la nevoile sale pentru un somn liniştit şi odihnitor.

  • Apelează la tratamente naturiste

Poti apela la ajutorul tratamentelor naturiste, dar doar în momentul în care ai obţinut acordul medicului pediatru, care îi stie istoricul sănătăţii şi poate evita ceva nerecomandat pentru varsta sau alergiile lui.

Pentru mai multe informatii din aceasta categorie, puteti vizita sectiunea Parinti CityFemme

Sursa foto: pixabay.com

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *