Cum am aflat ca sunt o mama cool de pe Clubhouse

Am auzit despre Clubhouse pe un grup de Whatsapp, acelasi de unde am aflat si despre ultima transa de vaccinuri anti-covid, alea care au aparut intr-o sambata dimineata si au si disparut, cel putin in Bucuresti si alte orase mari, in doar 30 de minute… Dar despre vaccinuri o sa scriu alta data. 😉

Am sarit, asadar, prima, ca sa fiu prioritizata dupa principiul first come, first served, imediat ce am citit ca exista o invitatie pentru Clubhouse din partea unei colege pe acel grup de Whatsapp. Accesul pe aceasta noua retea de socializare se face deocamdata doar prin intermediul unui membru…

Asa ca, fiind curioasa din fire, mi-am descarcat aplicatia, mi-am facut profilul in doi timpi si trei miscari, si am asteptat sa mi se valideze contul. Pana sa apuce cea care imi promisese invitatia sa imi dea acces… m-am pomenit inauntru validata de o alta prietena, cu care am in comun un alt grup de Whatsapp. Concluzia unu: cine nu e in multe grupuri de Whatsapp… sa intre.

Nu mai dau detalii despre lucrurile de baza cu privire la Clubhouse, pe care probabil ca le stiti deja, e o retea sociala audio, a avut o crestere ametitoare in doar cateva luni, atmosfera e foarte prietenoasa etc etc. Doar o sa povestesc despre experienta mea personala, folosind aplicatia cateva ore intr-un weekend mai liber.

Am nimerit la un moment dat intr-o camera in care se discuta despre vacante. Lume diversa, din tari diverse, toti foarte prietenosi, iar tipul care modera super umblat, la un moment dat a enumerat toate locurile in care a locuit (nu doar calatorit), si erau peste 10, pe mai multe continente.

Am aflat despre conceptul de staycation, atunci cand oamenii isi fac o vacanta in orasul lor, fie rezervandu-si un hotel pentru a schimba astfel atmosfera, fie ramanand acasa si facand zilnic excursii in imprejurimi, vizitand tot felul de locuri pe care turistii le-ar vizita, dar in general cei din vecinatate, nu.

Tipa care povestea de staycation, o japoneza, spunea ca multi cunoscuti de-ai ei au inceput sa practice treaba asta in ultimul an, de unde am tras concluzia ca o fi o chestie legata de covid si lockdown. Insa la un simplu search pe Google am aflat ca de fapt conceptul a aparut in timpul crizei financiare din 2007-2010. Concluzia nr. 2 – nici chiar Covidul nu a inventat toate rotile…

M-am mai mutat prin cateva camere, si la un moment dat am nimerit nu stiu exact cum, intr-una denumita From strangers to friends, unde fiecare se prezenta cine e, din ce tara, si cu ce se ocupa, toti fiind studenti sau proaspeti absolventi.

M-am inscris la cuvant si am si vorbit, prima mea interventie pe Clubhouse… Le-am povestit ca sunt si eu studenta, dar la a doua facultate, pe care o fac la 20 de ani dupa prima, ca peste cateva luni implinesc 45 de ani, si ca fi-miu cand se enerveaza pe mine ma face boomer. 

Au sarit cativa sa ma incurajeze, hei, uita-te la tine, cum sa fii boomer, esti pe Clubhouse, e evident ca esti o mama cool. M-am simtit bine, validata, le-am multumit si le-am zis ca o sa ii spun si lui fi-miu treaba asta. Oamenii chiar au fost draguti cu mine, desi mi-am dat seama dupa ce am vorbit ca ma pornisem sa tin un discurs, cum fac la prezentarile de la serviciu, ceea ce nu se face pe Clubhouse.

Acolo spui o fraza, sunt X din tara Y, apoi oamenii te saluta si iti spun bine ai venit… Apoi mai spui ceva, te opresti, ceilalti comenteaza samd. Eu nu eram pregatita pentru genul asta de interactiune, asa ca nu ma opream sa las timp de reactie celorlalti. Mi-am facut o nota mentala sa retin asta, dupa care am mai intrat in niste camere de mindfulness, meditatie etc. Dupa aia am cam terminat cu Clubhouse ca s-a terminat weekendul… si am intrat in alte filme.

Am ramas cu o impresie placuta despre aceasta retea de socializare si sigur o s-o mai frecventez, desi modul de interactiune si comunicare nu imi este caracteristic, sau poate tocmai de-aia. Ceea ce ma duce la concluzia nr. 3, ca sa iesi din “bula” si sa obtii deprinderi noi, e cel mai bine sa mergi in zone diferite de zona ta de confort, inclusiv sa lasi un pic Facebook si Whatsapp si sa incerci un Clubhouse…

Cristina Mihaila este manager de marketing si comunicare intr-o corporatie tech si are peste 20 de ani de experienta profesionala. Este interesata de dezvoltare personala, in ultimii 10 ani experimentand numeroase tehnici individuale sau de grup, de la psihodrama si coaching la meditatie si reiki.

Din 2019 faciliteaza workshopuri de constelatii familiale, atat fata in fata, cat si online. Este pasionata de tot ce tine de relatiile interumane si de crearea si dezvoltarea de networking, dorind sa contribuie la popularizarea practicilor de mindfulness atat in mediul profesional, cat si in cel privat. Pe Cristina o gasiti la Get your power back – Constelatii familiale cu Cristina Mihaila.

V-am mai povestit si eu despre Clubhouse intr-un alt articol aici.

Sursa foto: engadget.com

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *