Recomandare lectura: “Casa de langa lac” de Kate Morton

Ultimul roman din lista mea de lectura a fost “Casa de langa lac”, carte scrisa de Kate Morton, pentru ca l-am primit ca recomandare din partea uneia dintre cititoarele blogului, asa ca am zis ca cel putin o data sa citesc si eu ce mi se recomanda, nu doar sa va fac recomandari. 🙂

Romanul “Casa de langa lac” este un bestseller international care a fost nominalizat in 2016 la Australian Book Industry Award for General Fiction Book of the Year. Acest lucru, plus faptul ca romanele scriitoarei australiene Kate Morton s-au vandut in 10 000 000 de exemplare in peste 40 de tari au fost motive suficiente incat sa fiu curioasa de povestea descrisa de autoare in cele aproape 500 de pagini.

In roman se impletesc povesti din trecut cu probleme din prezent, iar o disparitie misterioasa din 1933 are ecou pana in zilele noastre si trezeste curiozitatea unei politiste iscusite, care va face tot posibilul sa rezolve un mister ce l-a marcat pe politistul care s-a ocupat de cazul respectiv.

In familia Edevane care locuieste in Cornwall, Loenneth, lucrurile par a fi minunate – sotii Eleanor si Anthony se iubesc, au impreuna trei fiice si un fiu de nici un an, sunt tineri, bogati si fericiti. In timp ce Eleanor pregateste petrecerea anuala din mijlocul verii, una din fiicele sale, Alice, isi traieste prima iubire. La doar 16 ani, debordand de energie si inteligenta, Alice decide ca vrea sa devina scriitoare si-i impartaseste visurile si scrierile sale lui Ben, ajutorul de gradinar pentru care a facut o pasiune puternica.

Insa ziua petrecerii va deveni ziua care schimba complet existenta tuturor membrilor familiei, prin disparitia mezinului familiei – Theo. Aceasta pierdere grea ii va desparti pe membri familiei si ii va face sa paraseasca Casa de langa lac pentru totdeauna.

In zilele noastre, Sadie, o politista care trebuie sa ia fortat o pauza din cauza unor probleme de la serviciu, va veni sa-si viziteze bunicul, pe Bertie, care s-a mutat in Cornwall dupa ce a ramas vaduv. Astfel, in alergarile ei zilnice, insotita de cei doi caini ai bunicului ei, Sadie va descoperi casa de langa lac, impietrita in timp, iar curiozitate ii va fi starnita.

De aici si pana la a decide sa afle ce anume s-a intamplat cu micul Theo nu mai este decat un singur pas. Va merge pe urmele trecutului, va face cautarile potrivite si va pune intrebarile care trebuie, o va cauta si pe Alice, devenita intre timp o scriitoare de succes, toate pentru a ajunge la adevar.

Povestea este surprinzatoare, piesele puzzle-ului se vor aseza rand pe rand, alcatuind o poveste ce imbina iubirea, pasiunea, secretele si familia, mai presus de orice. Cartea m-a tinut in suspans si am citit-o cu drag pana la capat, in doar trei – patru zile (circa o ora – o ora jumatate pe zi). Nu am mai citit altceva scris de autoarea australiana, dar nu este timpul pierdut. 🙂

Kate Morton s-a nascut in 1976 la Berri, in sudul Australiei. A urmat cursurile de literatura engleza de la University of Queensland, pe care le-a absolvit ca sefa de promotie. Printre romanele publicate pana acum se numara “Casa de la Riverton”, “Gradina uitata”,Orele indepartate”, “Pazitoarea tainei”. Primele sale patru romane au castigat Australian Book Industry Award for General Fiction Book of the Year. In 2015 Kate Morton publica cea de-a cincea sa carte, “Casa de langa lac”.

Cartea “Casa de langa lac” scrisa Kate Morton a fost publicata in 2017 la editura Humanitas si se poate gasi in categoria Literatura Universala pe site-ul Libris.ro.

Voi ati citit-o? Daca da, cum vi s-a parut?

Pentru alte recomandari de lectura puteti citi mai multe in sectiunea Carti CityFemme.

Sursa foto: arhiva personala

Postari similare

3 Replies to “Recomandare lectura: “Casa de langa lac” de Kate Morton”

  1. Ma bucur ca ti-a placut. Eu am mai citit si “Casa de la Riverton”, de aceeasi autoare, si vreau sa citesc si celelalte carti ale ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *