- Buna, poți să începi, te rog, prin a ne spune câteva cuvinte despre tine?
Eu sunt Corina Boboc, am 26 ani, sunt un tânăr designer și scenograf care-și iubește meseria.
2. Care a fost parcursul tău profesional înainte de a intra în lumea antreprenorialului?
Cred că totul a început cu lucrarea mea de licență, o colecție în dungi alb-negru pe care am vândut-o din prima, lucru ce m-a făcut să cred că este ușor să vinzi ce creezi fără să te agiți prea mult. După care m-a lovit realitatea (evident!) și mi-a arătat că nu poți rămâne într-un cerc restrâns de clienți și că trebuie să te dezvolți, să investești ca să crești.
3. Care este businessul tău și cui se adresează?
Eu creez articole vestimentare și vând haine cu poveste. Brandul are propriile printuri, inspirate din viața subacvatică întrepătrunsă cu cea spațiala, iar materialele sunt fabricate în Europa. Prin urmare, mă adresez oricărei persoane care-și dorește să se îmbrace cât mai diferit de mase, dar în același timp să se simtă și confortabil și sa aibă în garderobă haine practice.
4.Cum ți-a venit ideea si de unde ai primit cea mai multa susținere?
Ideea de a face design vestimentar a venit de la o creatoare de modă din Iași, căreia îi trimit mereu gânduri bune pentru că a îndrumat un copil către visul lui. Iar susținerea a venit din partea tuturor celor ce mă înconjoară: începănd cu părinții, frații, soțul și prietenii apropiați. De fapt, nu cred că a existat cineva în jurul meu care să nu mă fi susținut vreodată. Pentru asta, mă consider extrem de norocoasă și binecuvântată.
5. Cum ți s-a părut partea birocratică? E complicat? Unde ai întâmpinat cele mai multe probleme / ce ai schimba?
Mereu m-a speriat partea birocratică. Încă mă sperie! Mă așteptam ca guvernul să fie prietenos cu tinerii care au făcut o facultate vocațională și vor să-și deschidă un business în domeniul studiat. Faptul că încă trebuie să stai la ghișee pentru a rezolva probleme minore mi se pare un mare dezavantaj pentru această țară. Fac parte dintr-o generație care a fost învățată să folosească internetul pentru a-și ușura viața, dar în același timp, partea birocratică pare că vine și-ți pune piedici și-ți spune : ”nu, nu, hai înapoi cu zece pași”. Prin urmare, aș trece totul online.
6. Care este cea mai mare reușită de până acum, cu care te mândrești?
Cea mai mare reușită a mea e faptul că mereu am dat înainte și că nu am stat pe loc. Asta a fost confirmarea că e bine ce fac și că trebuie să continui.

7. Te-ai lovit pana acum de sindromul impostorului? Cum ai gestionat teama/neliniștea respectiva?
Evident că m-am lovit de sindromul impostorului. Cred că cine nu se lovește ar trebui să-și pună un semn de întrebare. Este absolut firesc ca măcar la un moment dat să te întrebi dacă tu ai ce căuta în lumea în care activezi, dacă ești destul de competent sau dacă ai fost funcționat dupa principiul ”fake it until you make it”. Făcând parte din două lumi, cea a modei și cea a teatrului, sindromul impostorului a fost la puterea a doua. Dar, cum spuneam mai devreme, liniștea și confirmarea vine din faptul că lucrurile se leagă, se întamplă și că nu bați pasul pe loc.
8. Care sunt planurile tale pe viitor?
Marea noutate este că pentru prima dată am intrat cu produse într-un Mall și acest lucru se datorează celor de la Alist Magazine care mereu au încurajat designerii români. Prin urmare, până la sfârșitul anului vom fi acolo cu produse noi, surprize în luna decembrie și prețuri promoționale.
9. Spune-ne ceva și despre timpul tău liber – mai ai? 🙂 Care sunt hobby-urile tale, cum îți place să te relaxezi?
Timp liber nu am avut din perioada de carantină, când de fapt și atunci am stat destul de mult timp închisă în atelier. Mi se pare minunat că în această perioada grea pentru mulți oameni am avut noroul să am de lucru, să am premieră la TNB, să scot produse noi și mai ales să pot să am acces la clienți prin intermediul Mall-ului. Cu toate acestea, am scăpat doua nopți și am fugit în Deltă cu Lari (soțul meu / NA – pe Lari, sotul Corinei, l-am intervievat aici), iar în rest, când am o seară liberă mă opresc la sora mea să-mi vad nepoata nou-născută pentru că mă încarcă cu multă energie pozitivă. Aa! Și cel mai important: sportul! Tenisul, alergatul și gimnastica nu lipsesc din program!
10. Ce sfat ai da femeilor care se află la început de carieră, într-o lume a bărbaților?
Ce e foarte interesant este că un bărbat m-a învățat să nu pun problema așa, ci să plec mereu de la premisa că bărbat sau femeie, suntem oameni înainte de toate. Nu am avut niciodată vreun complex sau sentiment de inferioritate, dar nici de superioritate doar pentru că sunt femeie și ”femeia știe tot”. Cred că e greu să fii femeie, cred că e greu să fii și bărbat, dar mai cred că e foarte mișto să fii femeie, mai ales într-o lume a bărbaților. Mereu e vorba de perspectivă, așa că, fetelor, luați-vă cel mai avantajos și folositor viewpoint 🙂 !
Pe Corina o puteti gasi pe shop-ul ei sau pe Facebook.
Pentru alte interviuri puteti intra pe sectiunea dedicata de Interviuri CityFemme.
Sursa foto: arhiva personala a Corinei