Cum scapi de canicula? Pleci cu cortul!

In weekendul trecut a fost o premiera pentru mine – am plecat pentru prima data cu cortul! Desi ma apropii mai repede decat as vrea de 30 de ani – trebuie sa marturisesc ca pana acum nu am avut ocazia sa merg niciodata undeva cu cortul. Asa ca sotul meu, care obisnuia sa mearga frecvent cu familia lui in excursii cu cortul atunci cand era mic m-a convins ca este o experienta de neratat.

Si bine a facut, pentru ca mi-a placut tare mult! Ca si zona de campare am ales Nucsoara de Arges, la recomandarea unui coleg de munca al sotului meu, iar ca si gasca am reusit sa ne strangem destui de multi! Noi doi am plecat din Bucuresti destul de tarziu, undeva pe la 9 seara (ora la care ceilalti erau deja ajunsi), insa dupa circa doua ore si jumatate am ajuns acolo (sunt mai putin de 200 de kilometri pana la destinatie, dintre care o parte pe autostrada).

Ultimii trei kilometri de drum (sau chiar mai mult, depinde unde vreti sa va asezati cortul) au fost pe un drum neasfaltat, destul de dificil de parcurs daca aveti o masina joasa, insa am ajuns in cele din urma la destinatie! Desi luna lumina destul de bine, nu pot sa zic ca mi-am dat seama de peisaj la ora 23:30. Ne-am instalat rapid cortul, am pus sacii de dormit , am tras masina in spatele cortului pentru mai multa protectie (se pare ca este o zona destul de frecventata si de ursi, nu doar de oameni 🙂 ) si am mai stat in jurul focului de tabara circa o ora – o ora si jumatate. Eu personal, pentru ca sotul meu a venit in cort dupa alte cateva ore.

Dimineata m-am trezit destul de devreme si am vazut peisajul superb din imaginile astea. 🙂 Aerul curat de munte, izvorul langa care ne-am asezat, brazii, gratarul si compania – toate acestea au stat la baza unui weekend relaxant, departe de Bucuresti si de canicula!

Am prins chiar si o ploaie destul de puternica vreo ora, care ne-a udat ce aveam prin cort si ne-a facut sa ne tinem sacii de dormit cateva ore bune in jurul focului, pentru a nu dormi in masina. 🙂 Cerul s-a inseninat rapid dupa aceea si ne-a lasat sa ne bucuram de restul dupa-amiezii.

Evident ca timpul a trecut imediat – intre balacit in apa pe ploaie, facut gratar, citit, ras cu oamenii, baut ceva bere rece – deja s-a facut duminica si ne-am intors acasa. Insa va recomand din plin sa mergeti cu cortul – va detasati de rutina de zi cu zi, va relaxati, respirati aer curat si stati mai la racoare! 🙂

https://www.instagram.com/p/BXaFvKHnz_L/?taken-by=city_femme

Sursa foto: arhiva personala

Postari similare

One Reply to “Cum scapi de canicula? Pleci cu cortul!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *