Recomandare lectura: “Casnicia, bat-o vina!” de Carol Clewlow

Carol Clewlow nu este o novice intr-ale scrisului. “Keeping the Faith”, romanul de debut, s-a aflat printre favoriti la premiul Whitbread, iar urmatoarea carte – “A Woman’s Guide to Adultery” este un bestseller tradus in 15 limbi care a fost transpus si pe micul ecran.

“Casnicia, bat-o vina”, publicata in 2005, este o alta carte a autoarei, in care ni se vorbeste deschis si cu foarte mult umor despre dreptul fiecarei femei de a-si alege propriul drum in viata, indiferent de varsta, starea civila, situatia materiala sau educatie.

La ce sa va asteptati cititind acest roman?

Riley Gordon, o scriitoare trecuta de 50 de ani, este protagonista spumosului roman. Independenta si perfect impacata cu deciziile pe care le-a luat pe parcursul vietii – bune sau mai putin bune – aceasta este neafectata este de eticheta de “fata batrana” pe care i-o da societatea si de reprosurile permanente ale mamei sale ca nu s-a casatorit. Printre deciziile ei mai putin inspirate se numara gesturi precum a face mari datorii la banca pentru un barbat care a parasit-o la scurt timp dupa aceea sau face sex neprotejat cu un barbat pe care nu il suporta. Pe restul va las sa le descoperiti singuri.

Protagonista are un grup destul de mare de prieteni si prietene. Una dintre ele vrea sa se casatoreasca cu sine insasi si face toate pregatirile in acest sens. Mai are un prieten gay cu care se sfatuieste frecvent. In plus, mama ei nu pierde nicio ocazie pentru a o impinge spre casatorie, indiferent cu cine. Iar nepotii pe care ii iubeste din tot sufletul si pentru care isi face mai multe griji decat si-ar fi facut probabil pentru proprii copii sunt o pare importanta a vietii ei.

Lectura este captivanta, Riley te plimba prin viata ei cu umor, iar personajul ei este atat de sincer si deschis incat te cucereste instantaneu. Capitolelele sunt numerotate cu literele alfabetului, de la A la Z, unde fiecare capitol prezinta o povestire, o invatatura.

Daily Mail o descrie ca fiind “o carte pe care nu am putut s-o mai las din mana. O poveste grozava, atent mestesugita si care te tine cu sufletul la gura“.

Sursa foto: pixabay

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *