Suntem mereu copii, dar parca de 1 iunie si mai mult decat de obicei

In fiecare an de 1 iunie o sun pe mama si ii spun ca am sunat-o ca sa imi spuna “La multi ani”, iar ea incepe sa rada si se conformeaza. Pentru ca evident ca sunt mereu copil, sunt copilul ei indiferent de varsta, iar ca sa fiu sincera – desi mai am putin si implinesc 30 de ani, ma simt tot mica.

Parca ieri jucam elasticul in pauza dintre ore cu colegele de clasa, le furam mingea baietilor sa jucam noi fetele volei, ma dadeam in leagan cat era ziua de lunga, ma plimbam cu Pegas-ul meu fara frane sau ma jucam cu toti cainii din cartier.

Tin minte ca in fiecare an, pe 15 august, era Festivalul Sfintei Maria, cel mai asteptat eveniment al verii pentru mine. Inca de la inceputul vacantei incepeam sa strang toti banii de buzunar pentru ziua festivalului!

Imi placea tare mult si asteptam cu nerabdare ziua in care urma sa merg in piata, locul de desfasurare, sa ma dau in leagane si “comedii”(acesta era termenul general pentru toate activitatile pe care le puteam face), sa mananc vata pe bat si multa inghetata la dozator, sa imi cumpar ochelari de soare colorati si diverse jucarii, sa imi extraga un papagal un biletel pe care era scris viitorul meu sau sa invart roata si sa castig cine stie ce premiu.

Cel mai mult imi placea insa partea de jonglerii, de oameni care aruncau cu obiecte in aer, le prindeau si faceau tot felul de trucuri. In plus, imi placea sa urmaresc cum persoanele isi incercau puterea si loveau cu ciocanul pana cand greutatea izbea partea de sus, iar norocosul castiga un premiu!

Uneori aveam noroc si mergeam si dimineata si seara la balci – intai cu parintii mei, iar seara cu bunica. Imi placea mai mult sa merg cu bunica, si ea era ca un copil mare – ne minunam impreuna de toate, mancam dulciuri, ne plimbam peste tot. Imi parea tare rau cand se termina si ma gandeam cu regret ca mai am de asteptat un an intreg pana la urmatorul festival!

Din fericire, cei mici au acum ocazia sa participe la mult mai multe activitati decat am participat eu in copilaria mea, iar Festivalul Opera Copiilor este exemplul perfect! Ganditi-va si voi: patru zile de spectacole de teatru, balet, muzica sau street dance, iar totul culmineaza cu o gala festiva, unde copiii vor avea ocazia sa se intalneasca cu cele mai frumoase povesti ale Operei Comice pentru copii!

Peste nici doua saptamani, intre 1 si 4 iunie, Opera Comica va organiza cu ocazia Zilei Copilului un festival pe placul celor mici! Festivalul se va deschide la Muzeul National al Satului cu Picnicul Copiilor, un eveniment caritabil organizat pentru copiii defavorizati din centrele de plasament. Va continua cu o multime de activitati interesante in parcul Herastrau: Face Painting, Photo Point, Puzzle Point, Cinema OCC, Jocurile si Magazinul Operei Comice pentru Copii si se va incheia cu Gala Operei Comice pentru Copii, iar intrarea este gratuita!

Asa ca daca vreti sa faceti o surpriza frumoasa copiilor sau nepoteilor vostri nu va ramane decat sa mergeti in Herastrau si la Muzeul Satului in cele patru zile de festival! Iata si pagina de facebook a evenimentului, unde va puteti inscrie.

Sursa foto: pagina de facebook Festivalul Opera Copiilor

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − 13 =