SocialPedia 58: Content Strategy for Social Media

Ultima editie a SocialPedia, cea cu numarul 58, a avut loc marti, pe 16 aprilie si s-a focusat pe Content Strategy for Social Media. Desfasurata la deja binecunoscutul Restaurant Monarh din București, sesiunea le-a avut ca vorbitori pe Angela Carp si Iulia Stanescu.

Angela Carp, jurnalist și creator digital este creatoarea proiectului #NEWSWITHANGELA, un proiect online dedicat informării și responsabilizării comunității. Nu o stiam inainte de a ma inscrie la eveniment, dar am urmarit-o putin in saptamana de dinaintea evenimentului si mi-a placut ce si cum posteaza, iar calupul de stiri pe care il prezinta zilnic mi se pare foarte util si relevant.

Iulia Stănescu este Co-Organizator SocialPedia, Digital Communications Consultant și trainer de educație digitală și antreprenorială pentru copii și adolescenți. Alaturi de Sabina Cornovac, Iulia organizeaza intalnirile lunare SocialPedia inca de la inceput, dar a fost prima data cand am vazut-o prezentand, si a facut o treaba foarte buna.

M-am bucurat ca am reusit sa scap ceva mai devreme de la munca si ca sotul meu a venit si el devreme si a putut sa stea cu Mihai, asa ca impreuna cu prietena mea Anca am petrecut o seara intre fete la un eveniment dedicat strategiei de continut in social media. Am aflat multe lucruri interesante de la ele, mi-am mai reamintit niste lucruri pe care le uitasem, si per total a fost una dintre cele mai utile sesiuni SocialPedia la care am participat pana acum.

De la Angela am invatat cate ceva despre consecventa, separarea vietii personale de cea profesionala (chiar daca uneori pui si mici lucruri personale, pentru a umaniza proiectul si a-ti apropia publicul), despre faptul ca este in regula sa recomanzi produse pe care nu le folosesti, dar pe care le-ai folosi sau care crezi ca sunt utile pentru comunitatea ta, plus ideea de a-ti valoriza de la inceput munca. Desi in primii ani de proiect nu a facut deloc bani din el, de ceva vreme are colaborari alaturi de cateva branduri cu valori similare cu ale ei.

In prezentarea ei, Iulia a acoperit foarte multe din punctele de mai jos:

  • De ce avem nevoie de o strategie de social media?
  • Care sunt toți pașii pe care trebuie să-i conțină o strategie de social media?
  • De ce avem nevoie de o strategie de conținut generală?
  • Cum comunicăm pentru fiecare rețea socială în parte?
  • Cât putem face singuri și când știm că trebuie să apelăm la specialiști?
  • Tips & Tricks pentru creare de conținut.
  • Cum te adaptezi schimbărilor rețelelor sociale dacă ești creator de conținut?

In plus, ne-a dat o “reteta” de sase saptamani, in care daca petrecem 30 de minute pe zi lucrand la fiecare punct mentionat, o sa ne aduca destul de multa claritate in strategia noastra de social media.

Am pus si cateva intrebari, am facut si cateva poze la slide-urile mai interesante, si per total simt ca a fost o seara de care aveam nevoie.

SocialPedia este un proiect educațional destinat tuturor pasionaților de online. Am participat la numeroase sesiuni de-a lungul anilor si cu siguranta o voi face si pe viitor.

Pentru mai multe articole din aceasta categorie va invit sa intrati pe sectiunea Timp Liber CityFemme.

Sursa foto: arhiva personala

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *