Esențialul Versatilității în Machiajul de Bază – Valentina Bălașa-Ario

Dacă ar fi să aleg între cinci produse cosmetice și ar fi necesar să mă limitez doar la această trusă de bază, aș proceda ca atunci când plec în vacanță și aleg doar produsele importante și versatile. De fapt versatilitatea este cheia în această situație și voi da concret exemple.

Cum să Alegi și să Folosești Produsele Eficient

Aș alege cu siguranță:

1. Un fond de ten hidratant și lejer, cu o putere de acoperire medie, aplicabil în straturi (care să poată avea și rol de anticearcăn). Fondul de ten aplicabil în straturi are o textură specială, pe care aș putea să o asemăn cu cea a cernelii, nu încarcă tenul, este foarte fin și oferă un aspect natural. Aplicarea progresiva a straturilor ne ajută să obținem rezultate diferite, în funcție de necesitățile noastre: pentru un machiaj de zi pot aplica un singur strat de fond de ten, iar pentru un machiaj de seară pot folosi fondul de ten în două straturi. De obicei, fondul de ten, pe lângă rolul estetic are și rol de protecție, dacă are înglobat factor de protecție.

2. Aș mai adăuga în trusă un balsam de buze colorat și cremos (care poate să fie folosit și pe post de blush, dar și ca umbră pentru pleoape). Acesta era trucul femeilor din generația bunicilor noastre: atunci când își aplicau machiaj, foloseau rujul și pe post de blush, pentru a obține aspectul de obraji rumeni. În plus, acest truc ajută la armonizarea cromatică a întregului machiaj.

3. Aș alege și o variantă de mascara care alungește genele, (produs care ar putea fi folosit și ca tuș de ochi, dacă îl aplic cu o pensulă fină).

4. Următorul produs cosmetic ales ar fi un fard de pleoape într-o nuanță maro rece (care ar putea să fie aplicat pe pleoape, pe sprâncene, cât și pentru conturarea fină a ochilor). 

5. Aș adăuga în această trusă și un creion de buze într-o nuanță de roz maroniu, pentru o mai bună definiție a formei.

Imaginație în Machiaj: Exploatarea Versatilității Produselor Cosmetice

În mod normal, trusa de machiaj completă ar trebui să conțină și alte cosmetice esențiale (o cremă hidratantă foarte bună, cu factor de protecție, anticearcăn, blush și pudră) și câteva pensule de bază (o pensulă pentru pudră, o pensulă pentru blush, o pensulă tăiată în diagonală, o pensulă pentru aplicarea fardului în pliul pleoapei, o pensulă de blending, o periuță de gene și sprâncene).

Este bine să ne punem imaginația la contribuție, astfel încât să putem să folosim la maxim un singur produs cosmetic pentru mai multe operațiuni. 

În viziunea mea, cele mai interesante produse cosmetice sunt acelea care din start au fost gândite să poata fi folosite în mai multe scopuri. De exemplu, în gamele profesionale există produse cu rolul de ruj/pudră/fard, 3 în 1, care pot fi aplicate atât umede cât și uscate.

Atunci când sunt aplicate umede cu o pensulă foarte fină se transformă în tuș, atunci când sunt aplicate uscate pot să devină farduri de pleoape sau blush-uri sau se pot transforma în rujuri mate sau lucioase (dacă se adăuga gloss de buze sau balsam). 

Dacă ar fi să ofer un sfat legat de trucuri de machiaj și alegerea produselor, aș recomanda folosirea cosmeticelor profesionale versatile și exploatarea la maxim a opțiunilor oferite de un singur produs. 

Sunt Valentina Bălașa-Ario și din 23 aprilie vă aștept la cursul Machiajul de zi şi de seară: secretele frumuseţii tale, pe care îl susțin la Fundația Calea Victoriei.

Pentru mai multe articole din aceasta categorie va recomandam sectiunea Beauty CityFemme.

Sursa poto: pexels.com

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *