Cum sa indepartati petele de cerneala de pe tesaturi

Indiferent dacă v-ati pătat mâneca în mod neintenționat în timp ce scriati un mesaj sau copilul dvs. care tocmai descopera farmecul stiloului a ajuns la o grămada de rufe înainte de a-l putea opri, nu va îngrijorati: astazi o sa va prezentam doua modalitati usoare de a scoate petele de cerneala de pe haine.

Diferitele pete de cerneală necesită îngrijire diferită, asa ca dacă încercați să îndepărtați cerneala pixului sau a stiloului vorbim de doua lucruri diferite. 🙂

Cum se elimină cerneala de pix

Vești bune: cerneala de pix este cel mai simplu tip de cerneală de îndepărtat de pe haine. Urmați aceste instrucțiuni pentru a vă face hainele să pară iarasi noi:

  • Așezați un prosop de hârtie sub pată și umeziti materialul cu un burete imbibat in spirt.
  • Folosiți un picurator pentru a aplica spirt direct pe pată sau, pentru o zona mai mare, turnați spirtul într-un vas mic, scufundați zona afectată și înmuiați timp de 15 minute. Cerneala ar trebui să înceapă să se dizolve aproape imediat. Continuați să inmuiati si să ștergeți pata până când nu mai este eliberată cerneală din material.
  • Clătiți sub apă rece, aplicați un produs de îndepărtare a petelor și spălați îmbrăcămintea în apa fierbinte, adaugand un înălbitor sigur pentru material.

Cum se îndepărtează cerneala stiloului clasic sau de carioca

Îndepărtarea cernelii stiloului clasic sau cea de carioca consumă ceva mai mult timp – dar nu este imposibil, atâta timp cât urmați acesti pasi:

  • Clătiți pata sub apă rece pentru a spăla cât mai multă cerneală posibil.
  • Umpleți un lighean cu apă fierbinte și turnați un detergent lichid pentru rufe, fără înălbitor. Este suficienta cantitatea de detergent pe care ati folosi-o pentru a spala o bluza, plus câteva stropi de amoniac. Se amestecă soluția și se scufundă haina. Frecati putin pata cu degetele și lăsați-o să se înmoaie 30 de minute – o oră.
  • Dacă este o pată puternica, lăsați-o să se înmoaie peste noapte. În curând veți vedea că începe să se estompeze. Puteti sa mai adăugați puțin amoniac. Când pata a dispărut, clătiți îmbrăcămintea, adaugati detergent de rufe puțin mai lichid și spălați ca de obicei.


Cum să scoateti cerneala din piele

Dacă capacul stiloului a căzut în poșetă, nu va faceti griji. Înmuiati o discheta demachianta în spirt și frecați ușor pata pentru a șterge urmele. Dacă poșeta dvs. are o patină lucioasă sau o suprafață lucioasă, probabil că a fost acoperită și va fi mai ușor de tratat. Dacă acest lucru nu funcționează, duceți-vă obiectul la o curățătorie chimică specializată în tratarea pielii.

Pentru mai multe articole din aceasta categorie vizitati sectiunea Casa & Gradina CityFemme.

Sursa informatii: https://www.goodhousekeeping.com/home/cleaning/tips/a24006/removing-ink-stains/ / Sursa foto: pixabay.com

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *