Chiar daca nu ati fost online deloc in ultimele luni, este imposibil sa fi evitat hype-ul din jurul lansarii noului motor al Epic Games: Unreal Engine 5. Dar ce face acest motor atat de special si de ce sunt oamenii din industria jocurilor atat de interesati de acest software?
Sa ne aprofundam in unele dintre cele mai interesante tehnologii noi ale Unreal Engine 5.
Lumen
Asa cum oamenii din film si animatie stiu de ani de zile – atunci cand incerci sa imiti realitatea, trebuie sa fii atent la lumina. Lumina este ceea ce face un spectator constient de dimensiunea, proportiile, textura si miscarea unui obiect. Fara lumina, nu exista nimic. Cand filmati sau fotografiati un obiect, iluminarea poate proveni dintr-o varietate de surse naturale si artificiale.
Cand creati o lume virtuala trebuie sa creati lumina in sine. Pana acum, dezvoltatorii de jocuri foloseau harti de lumina pentru a crea umbre, iar cea mai mare parte a luminii era „coapta” sau pre-codificata in activele jocului. Doar anumite obiecte s-ar putea misca dinamic si lumina le poate afecta in moduri realiste.
Lumen, una dintre cele mai interesante caracteristici pe care Unreal Engine 5 le ofera, o schimba complet, oferind un sistem de iluminare dinamic care inseamna ca toate elementele dintr-un spatiu sunt afectate de lumina in timp real. Acesta este un pas urias inainte in crearea de medii virtuale si pentru diferite companii de specialitate care isi vor creste veniturile.
Nanite
Chiar daca aveti un astfel de sistem de iluminare dinamic, o abordare simpla, de inalta calitate va permite doar utilizatorilor cu sisteme de varf sa creeze jocuri si animatii in Unreal Engine 5. Nanite este o tehnologie care reda doar ceea ce este vizibil pentru jucator.
Acesta realizeaza acest lucru prin descompunerea obiectelor mai indepartate in forme mai putin complexe, redand in acelasi timp detalii mai apropiate la inalta calitate. Fiecare obiect pe care il vedeti intr-un joc este alcatuit din poligoane, asa ca un motor decide ce este important sa vada pentru spectator face si mai posibila crearea unui mediu realist.
Meta Oameni
Meta Humans este o aplicatie care se poate conecta direct la Unreal Engine 5, care permite creatorilor sa creeze si sa redeze rapid o varietate de oameni virtuali pre-machetati. Sa explicam ce inseamnă asta.
Companii precum 3Lateral și Cubic Motion au creat o baza de date masiva cu nenumarati oameni 3D: fetele, miscarea si corpurile lor. Acum, Meta Humans, un proiect condus de Epic Games si incorporat in Unreal Engine, permite dezvoltatorilor sa acceseze o serie de miscari, expresii si texturi ultra-realiste, lucrand dintr-o serie de modele stoc care au fost create cu scopul de a fi usor- animabil.
Quixel Bridge/Quixel Megascans
Intr-o ordine similara, Quixel Megascans este o echipa de cercetatori si activisti care au petrecut ani de zile creand o biblioteca masiva de active ultra-realiste bazate pe scanari ale obiectelor din lumea reala (vazuta pentru prima data in seria de succes The Mandalorian). Datorita tehnologiei Nanite, aceste elemente gata pentru film pot fi introduse cu usurinta in Unreal Engine 5 folosind Quixel Bridge.
Concluzie
Aceste instrumente servesc doar ca si cateva exemple ale modului in care motorul extrem de integrat Unreal 5 estompeaza cu adevarat liniile dintre realitate si lumea digitala. Intr-un spatiu in care site-urile concureaza pentru atenție, viitorul tuturor tipurilor de jocuri arata grozav.
Acest articol ne-a fost trimis de Bogdan, pe care il puteti gasi Facebook si pe site-ul lui, zicala.ro.
Sursa foto: https://hitechglitz.com/