Draga Emmie Blue de Lia Louis

Emmie Blue este o tanara femeie de 30 de ani care este indragostita de Lucas, cel mai bun prieten al ei. L-a cunoscut intr-o perioada trista a vietii ei, atunci cand avea doar 16 ani si a trimis un balon cu un mesaj despre o poveste pe care ar vrea sa o uite, iar Lucas, un adolescent de aceeasi varsta cu ea (nascut chiar in aceeasi zi) ii gaseste biletul si incep sa corespondeze.

De-a lungul anilor prietenia dintre ei se dezvolta frumos, ajung sa se cunoasca in profunzime, sa se sprijine reciproc, iar Emmie ajunge, cum spuneam, sa se indragosteasca de Lucas. Asa ca atunci cand acesta ii cere sa se intalneasca cu el la restaurantul lor preferat, pentru ca are o intrebare foarte importanta pentru ea, tanara crede ca in sfarsit sentimentele ii sunt impartasite.

Insa… evident ca nu este asa, tanarul are alte planuri in minte, iar viata lui Emmie Blue este data peste cap. Acesta este momentul in care constientizeaza ca si-a lasat viata in deriva, asteptand un semn de iubire de la Lucas. Relatia cu mama ei este mai proasta cu zi ce trece; gasirea tatalui ei, dorinta ce a avut-o toata viata, a trecut pe un loc secund; aproape ca nici nu o cunoaste pe femeia la care locuieste cu chirie; nu are bani si cu greu face fata cheltuielilor de la o luna la alta; desi are studii, se multumeste cu un serviciu care n-o implineste profesional.

De fapt, singurul lucru pozitiv este prietenia cu doi colegi de munca, dintre care un barbat rigid, ce locuieste in hotelul in care lucreaza, si o femeie lipsita de inhibitii, care in afara programului este blogger de beauty plus-size si careia Emmie i se confeseaza adesea.

Viata lui Emmie pare a se destrama intr-o mie de bucati, pentru a se recompune spre final, cand in cele din urma isi da seama ce isi doreste, isi ia viata in maini si face primii pasi spre o viata de adult.

Draga Emmie Blue imi da impresia unei carti pentru adolescenti / din categoria Young Adult, cu toate acestea personajele au aproximativ varsta mea – in jur de 30 de ani. 🙂 Pe mine m-a relaxat si mi-a placut sa descopar povestea de dragoste care ia nastere. Este previzibila destul de devreme in carte, insa constructia este frumoasa, iar amanuntele e leaga firesc, nu fortat, asa ca pot spune ca mi-a placut romanul.

Cartea Draga Emmie Blue se gaseste in colectia Blue Moon a editurii Litera si daca sunteti atenti la reducerile din perioada aceasta o puteti gasi la un pret foarte bun, asa cum am facut-o si eu.

Pentru alte recomandari de lectura puteti vizita sectiunea Carti CityFemme

Sursa foto: arhiva personala

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *