Top 8 lucruri pe care nu ar trebui sa le pui in masina de spalat vase

Masina de spalat vase este unul din aparatele de uz casnic care a imbunatatit considerabil viata in familie – si de ce sa nu o spunem direct – a simplificat munca pentru multe femei! Alaturi de masina de spalat rufe, poate cea mai importanta inventie dupa parerea mea si alte electrocasnice, masina de spalat vase ocupa un loc important in multe gospodarii.

Desi nu am una – si sunt momente in care mi-as dori – astazi am decis sa vin in intampinarea voastra cu cateva sfaturi daca planuiti sa va cumparati una sau daca ati achizitionat-o recent. Nu toate articolele făcute pentru bucătărie pot rezista la temperaturile ridicate pe care trebuie să le ajungă mașinile de spălat vase pentru a ucide microbii și pentru a curăța eficient. Și unele sunt prea valoroase si riscati sa se sparga in procesul de curatare.

Iată articolele pe care nu ar trebui să le puneți niciodată în mașina de spălat vase:

  1. Vasele vechi care sunt mosteniri de familie sau au o importanta sentimentala

Dacă există un castron, vază sau orice alt vas pe care îl iubești și pe care l-ai avut de ani de zile, nu il pune în mașina de spălat vase! Sigur, s-ar putea să supraviețuiască catorva spalari, dar vei regreta foarte mult daca se va crapa sau se va sparge complet.

2. Recipientele de unica folosinta

Sigur, sunt grozave pentru a lua prânzul la serviciu sau pentru a lua gustări din mers, dar când vine vorba de a le pune în mașina de spălat vase ca se pot deteriora foarte usor. Dacă un articol nu este etichetat în mod clar „compatibil cu mașina de spălat vase” de către producător, înseamnă că nu este sigur de curatat astfel.

3. Tigăi de cupru

Aspectul sofisticat poate fi unul dintre principalele motive pentru care ați cumpărat tigăi de cupru. Punându-le în mașina de spălat vase culoarea se va schimba si vasul va parea ruginit, ceea ce cu siguranta nu este de dorit.

4. Ustensile și tocătoarele din lemn

Datorită temperaturilor ridicate ale mașinii de spălat vase, consistența lemnului riscă să fie alterată, pentru ca fierbinte poate dizolva sau modifica lemnul.

5. Paharele de cristal

S-ar putea să vă fie frică să vă curățați prețioasele pahare de cristal de mâna, dar mașina de spălat vase ar putea face și mai multe daune. De-a lungul timpului, temperatura ridicată din mașina de spălat vase, ciclul său de curățare și apropierea de alte obiecte pot face ca cristalul să se spargă, să se ciobeasca sau să piarda din strălucire.

6. Razatoarea

Nu fiti surprinsi dacă puneți acest mic bibelou în mașina de spălat vase și pare aproape nespalat în momentul în care îl scoateți. Mașina de spălat vase nu are capacitatea de a scoate toate rezidurile din toate gaurelele acelea minuscule.

7. Cuțite pentru bucătar

Ele fac toată treaba murdară când vine vorba de tăierea alimentelor – în mod normal nu mai ai niciun chef să le speli de mână. Deși unele mașini de spălat vase au un suport special pentru cuțite, ciclurile mașinii de spălat vase și detergenții abrazivi vor toci lama acestora.

8. Canile si vasele termoizolante

Oricât de mult vă plac ceștile și cănile de cafea reutilizabile, cel mai bine este să nu le puneți în mașina de spălat vase. Componenta interioara are o etanșare cu vid care poate fi deteriorată de căldura mare a mașinii de spălat vase.

Voi stiati ca aceste obiecte nu ar trebui curatate in masina de spalat vase? Ce altceva ati mai putea adauga la lista noastra

Pentru mai multe articole din aceasta categorie puteti citi sectiunea dedicata Casa & Gradina CityFemme.

Sursa articol: https://www.rd.com/list/dont-put-dishwasher/ / Sursa foto: pixabay.com

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *