Doi ani, doua luni si timpul tot trece

Ziua de nastere a lui bebe Mihai este un fel de punct de reper in vietile noastre. Timpul se masoara in doua – perioada si amintirile de dinainte de Mihai, si cele de dupa. Si cumva perioada de dupa a trecut si mult mai repede, si mult mai greu in acelasi timp.

Cand a implinit doi ani, la jumatatea lunii martie, i-am organizat acasa o petrecere in familie, alaturi de rude si nasi. Ne-a facut o surpriza si sora mea, matusa preferata, “iubirea mea”, asa cum o striga Mihai, care a venit in tara pentru ziua lui fara sa ne anunte.

Si ziua lui a tinut astfel vreo saptamana, pentru ca a fost maxim de rasfatat de Alina. Cei doi seamana foarte mult (sunt la fel de incapatanati) si se inteleg de minune – probabil faptul ca sunt amandoi zodia Pesti conteaza.

A avut si un tort bun de tot, realizat de Pastrybonbon, care ne-a indulcit si incantat in acelasi timp. M-am tot tinut sa va povestesc despre el (v-am aratat poze la momentul respectiv), insa gustul nu aveati cum sa-l vedeti. 🙂 Daca imi amintesc corect, am avut un tort racoritor cu blat de lamaie si faina de migdale, cu crema spuma de ciocolata alba cu piure de fructe. A fost si pe gustul celor mici, si al celor mari. Ne-a placut tare mult si o recomand cu drag pe Monica si pentru alte bunatati! 🙂

Revenind la bebe Mihai, vorbeam recent cu Alina si cu sotul meu ca a crescut atat de repede, ca stie atat de multe si ca incepe sa aiba un vocabular din ce in ce mai bogat. Si din pacate vom incepe sa uitam toate acele cuvinte pocite, toate expresiile lui. Asa ca m-am gandit sa notez aici (evident, unde altundeva?) cateva dintre cele mai haioase, sa i le putem arata si lui cand mai creste si sa ni le mai amintim si noi:

  • Dudu – cel mai folosit cuvant a fost dudu, care inseamna… suzeta. De unde pana unde a facut el analogia asta nici noi nu stim. 🙂
  • Babu – bunica. La inceput nu putea sa zica “bunica” si o striga pe mama mea Babu, si asa i-a ramas porecla.
  • Mocono – motocicleta
  • Dadada – girafa
  • Dadadu – dinozaur
  • Atatat – elefant
  • Nanapte – este combinatia nani + lapte de dinainte de somnul de noapte. 😀
  • Ghecheche – ghiceste
  • Gaganita – gradinita

O sa mai adaug si altele pe masura ce imi mai amintesc. 🙂

Voi ce amintiri aveti de la cei mici (fii / fiice, nepotei)?

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *