Culorile lui 2021 – Institutul Pantone a trasat directiile in moda pentru anul viitor

Dupa ce in 2020 culoarea vedeta a fost « albastru clasic », iata ca in 2021  Institutul Pantone si-a ales nu una, ci doua culori vedeta : gri suprem – « ultimate gray » si galben iluminant – « iluminating yellow ». Este pentru a doua oara in istoria Pantone cand sunt alese doua culori reprezentative, iar potrivit institutului nuanta de gri aleasa simbolizeaza calmul si fundatiile dure din ciment ale unei constructii, in vreme ce galbenul este simbol al bunei-dipozitii si aminteste intrucatva de razele calde ale soarelui.

Culorile nou-alese se doresc a fi un mesaj pozitiv fata de pandemia mondiala cu care ne-am confruntat pe parcursul lui 2020, arata reprezentantii Pantone.

« Practic si solid ca o roca, dar deopotriva calduros si optimist, este o combinatie de culori ce ne ofera liniste si speranta », isi arata viziunea Leatrice Eiseman, directoarea Institutului Pantone. 

Decizia, a mai explicat aceasta, a fost influenţată de evenimentele anului 2020, de la pandemia de COVID-19 la mişcarea Black Lives Matter şi protestele anti-rasism din Statele Unite. Nevoia de comuniune şi de relaţii cu alţi oameni pe care anul 2020 a accentuat-o atât de puternic a stat în spatele deciziei institului de a numi aceste două culori drept culorile anului viitor.   

Citeste mai mult: adev.ro/ql3a9c

Este pentru cel de-al 21-lea an cand Pantone se lanseaza in alegera culorii pentru anul ce urmeaza, traditia fiind inceputa in anul 2000, cand culoarea anului a fost « bleu cerulean ». 

Tendintele in moda pentru 2021

Creatorii de moda si-au facut cu prisosinta temele si au prezentat deja in colectiile lor piese vestimentare in care au surprins galbenul Pantone 13-0647 si griu-ul Pantone 17-5104. Galbenul a fost sub semnatura colectiilor Brandon Maxwell, Nina Ricci, Raf Simons sau Versace, in vreme ce pe nuanta de gri au mizat colectiile celor de la Alfie, Acnz Studios, Balmain si Celine. Prada si Salvatore Ferragamo au fost mai indrazneti de atat si au propus o alianta intre cele doua culori vedeta  si pare-se ca au jucat cartea castigatoare.

Si daca fashionistele au aflat ca la moda va fi mariajul dintre forta si optimism, singurele recomandari ale celor de la Pantone ar fi ca « cele doua nuante nu trebuie neaparat sa fie folosite in proportii egale, fiecare putand sa isi aleaga prioritatile ». O frumoasa invitatie de a ne compune tinute originale si un stil propriu in care sa integram vedetele lui 2021!

Autor articol: Alina

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *