Ciupercile – secretul unui corp sanatos si suplu

Nutritionistii spun ca ciupercile sunt alimente bogate in substante de care corpul nostru are nevoie pentru a-si mentine sanatatea si energia. Au un gust inconfundabil si pot fi gatite in multe feluri. Consumul de ciuperci e avantajos pentru organism din mai multe puncte de vedere.

Ciupercile ne scapa de stres

Mai putin cunoscut despre ciuperci este faptul ca sunt bogate in vitamina B: riboflavina (vitamina B2), vitamina B3 si acid pantotenic (vitamina B5). Vitaminele B lucreaza impreuna si participa la indeplinirea multor functii ale organismului. Ele asigura functionarea normala a creierului si a sistemului nervos. Deficitul de vitamina B se manifesta prin stres, anxietate, iritabilitate si lipsa de concentrare. Simptomele lipsei de vitamina B pot fi ameliorate prin consumul de ciuperci si de alimente care contin aceasta substanta nutritiva. Vitamina B e o substanta solubila care nu poate fi depozitata in corpul nostru si de aceea trebuie sa fie consumata in fiecare zi. Ea se gaseste si in germenii de grau, in cerealele integrale, in drojdie si in legume.

Ciupercile ne ajuta sa scapam de kilogramele in plus

Pe langa faptul ca sprijina sistemul nervos, vitaminele B sunt importante pentru metabolism si pentru indeplinirea functiei tiroidiene. Ele ajuta la transformarea carbohidratilor si a proteinelor in energie, de aceea nutritionistii ii indeamna pe cei care doresc sa slabeasca sa manance cat mai multe alimente care le contin. Vitamina B6 sprijina absorbtia de zinc, o alta substanta nutritiva de care avem nevoie pentru a scadea in greutate.

Ciupercile sunt sarace in calorii, pentru ca nu contin grasimi aproape deloc, si sunt bogate in vitamina D. Deficitul de vitamina D se asociaza de multe ori cu acumularea rapida de grasimi si cu obezitatea. Persoanele care doresc sa ramana suple ar trebui sa-si imbogateasca dieta cu alimente care contin vitamina D.

Ciupercile stimuleaza imunitatea

In Asia sunt cunoscute de multe secole beneficiile ciupercilor pentru sanatate. In China si in India sunt folosite in scop medicinal din cele mai vechi timpuri. In aceste parti ale lumii ciupercile sunt considerate cel mai bun leac natural pentru raceala si gripa. Oamenii de stiinta din prezent explica efectele curative ale ciupercilor prin capacitatea lor de a stimula sistemul imunitar si de a lupta cu virusii care patrund in corp.

Pentru alte articole din aceasta categorie puteti vizita sectiunea Sanatate CityFemme

Sursa informatii:http://www.healwithfood.org/health-benefits/eating-mushrooms.php / Sursa foto: pixabay.com

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *