10 plante care pot purifica aerul din dormitor

Dormitorul este o incapere foarte importanta a casei, pentru ca de calitatea somnului nostru depinde energia pe care o avem pentru a functiona si ne face toate treburile cu succes. Pe langa faptul ca in dormitor trebuie sa fie aerisit, liniste, sa nu avem televizorul pornit (in mod ideal, nu ar trebui sa avem televizor in dormitor deloc) sau telefonul prin apropiere, o planta care sa elimine toxinele si sa imbunatateasca calitatea aerului va ajuta la odihna si relaxare.

Desi se pare ca oamenii au inceput sa renunte la plantele pe care si le-au achizitionat in perioada pandemiei, beneficiile acestora sunt de neconstestat, iar daca nu aveti inca o planta in dormitor si va bate gandul sa alegeti una, mai jos avem o lista cu 10 plante care sunt potrivite pentru dormitor – sigur veti gasi varianta ideala pentru voi, indiferent de spatiul disponibil.

1. Sansevieria / Planta șarpe

Frunzișul vertical asemănător unei săbii al acestei plante face ca un astfel de ghiveci sa fie atrăgător pentru orice dormitor. Este o plantă de casă populară de zeci de ani, deoarece este foarte simplu de intretinut – necesită lumină scăzută și puțină apă.

2. Pothos

Dacă uiti frecvent sa iti uzi plantele, atunci Pothos este răspunsul! Această plantă rezistentă are frunze pestrițe lucioase, care atarna frumos peste dulapuri, rafturi sau jardiniere suspendate. Preferă lumina moderată, dar va tolera lumina scăzută.

3. Planta de arbore de cauciuc

Frunzele lucioase, întunecate sau pestrițe de pe această plantă verticală aduc un aer modern în orice spațiu mic. Deși preferă lumina puternică, poate tolera condiții de lumină mai scăzută. Se uda atunci când solul este ușor uscat la atingere, aproximativ o dată pe săptămână.

4. Monstera

Monstera, numită și planta brânză elvețiană (din motive evidente), este o plantă ușor de intretinut care necesită udare moderată săptămânală. Evitați aceste plante dacă aveți animale de companie, deoarece frunzele sale pot irita pisicile, câinii sau alte animale mici.

5. Anthurium

Aceasta plantă are cea mai lunga perioada de inflorire dintre plantele de apartament: florile sale pot rezista până la opt săptămâni, iar cele noi apar în mod regulat. Puneti ghiveciul într-un loc cu lumină puternică și umiditate ridicată. Cu cât primește mai multă lumină, cu atât ar trebui să o udăm mai mult (de regulă, săptămânal).

6. Filodendron Heartleaf

Pentru efectul deplin, așezați această frumoasă plantă cu frunze în formă de inimă deasupra sifonierului sau a noptierei. Această planta tolerează lumina scăzută și ar trebui ca solul sau să se usuce ușor între udări.

7. Dieffenbachia Camille

Frunzele complicate fac ca această plantă să fie remarcată instantaneu. Nu are nevoie de multă îngrijire regulată, atâta timp cât are o lumină moderată și udare frecventă. Aveți grijă să păstrați pamantul florii umed, nu ud.

8. Lavanda

Cu frunzele sale verde-argintii și florile mov, lavanda creează un accent dragut pe noptieră si are un miros atrăgător. Rețineți că această plantă perenă nu va dura pentru totdeauna în interior, dar va fi totuși un adaos încântător timp de câteva luni. Lavanda preferă lumina strălucitoare în interior și soarele plin în aer liber și apa atunci când solul este ușor uscat.

9. Bambus norocos

Așa cum sugerează și numele, această plantă greu de ucis aduce noroc, noroc și farmec oricui îi pasă de ea. De asemenea, este destul de toleranta: preferă lumina moderată, dar se adaptează bine la condiții de lumină slabă. Dacă este cultivat în sol, păstrați pamantul ușor umed. În caz contrar, păstrați rădăcinile acoperite de apă și schimbați apa în fiecare săptămână.

10. Planta ZZ

Frunzele strălucitoare și o formă îndrăzneață și verticală fac din această plantă izbitoare un must-have pentru noptiera sau spațiul liber de pe podea. Planta ZZ, cunoscută și sub numele de Zamioculas Zamiifolia, tolerează niveluri de lumină extrem de scăzute și udări neregulate.

Ce plante din lista noastra stiati? Pe care v-ar placea sa o aveti in dormitorul vostru?

Pentru alte articole din aceasta categorie puteti vizita sectiunea Casa & Gradina CityFemme.

Sursa informatii: https://www.goodhousekeeping.com/home/gardening/g32579496/best-bedroom-plants/ / Sursa foto principala: pixabay.com

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *