Dragă John / Dear John de Nicholas Sparks

Dragă John de Nicholas Sparks spune una dintre cele mai frumoase si mai triste povesti de dragoste despre care am citit eu pana acum. Am vazut filmul cu acelasi nume in urma cu cativa ani, cu Channing Tatum si Amanda Seyfried in rolurile principale si am ramas impresionata de poveste. Asa ca recent mi-am dorit sa reiau povestea, de data aceasta scrisa.

John este un tanar rebel si confuz, care s-a inrolat in armata dupa ce a renuntat la scoala, sperand sa isi dea seama ce vrea sa faca in viata. Aflat intr-o permisie de doua saptamani acasa, John o va intalni pe Savannah, fata visurilor sale. Povestea lor de dragoste va evolua rapid, pe ritmul valurilor, destainuirilor, plimbarilor, iar cele doua saptamani petrecute impreuna sunt suficiente pentru a-i face pe cei doi sa-si doreasca ca timpul petrecut impreuna sa nu se termine niciodata.

Insa John trebuie sa se intoarca la datorie, unde mai are mai bine de un an de stat, dar cei doi isi promit sa pastreze relatia vie. Frumoasele scrisori pe care cei doi si le trimit de-a lungul timpului stau marturie a sentimentelor din ce in ce mai puternice care ii leaga, iar revederea lor este plina de fericire, dar umbrita de plecarea iminenta.

Atunci cand tragedia de la 11 septembrie va schimba viata tuturor americanilor, John se va simti dator sa-si apere patria si sa-si prelungeasca misiunea in armata cu inca doi ani, incalcandu-si astfel promisiunea fata de Savannah. Desi lucrurile intre cei doi nu se sfarsesc atunci, usor-usor viata merge mai departe pentru fata, care se va indragosti in cele din urma de altcineva si ii va trimite lui John o emotionanta si greu de citit scrisoare de despartire, care va incepe cu Dragă John

Intors acasa pentru a se ocupa de inmormantarea tatalui sau, John incearca sa isi gaseasca locul intr-o lume in care Savannah, dragostea vietii lui, este o femeie casatorita, cu o viata despre care el nu mai are dreptul sa stie nimic. Va fi nevoit sa ia cea mai grea decizie a vietii lui – tu ce ai fi facut in locul lui?

Pentru alte recomandari de lectura puteti vizita sectiunea Carti CityFemme

Sursa foto: arhiva personala

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − twelve =