Recomandare film: “Vrajitorul cuvintelor”

De mult nu mai primise Robert de Niro un rol pe masura talentului sau! Iata-l acum intr-o productie 2017, dand viata unei povesti reale din 2008: Bernie Madoff, vrajitorul care a facut sa dispara in neant 65 de miliarde de dolari, in filmul “Vrajitorul cuvintelor”.

Alaturi de Robert de Niro o regasim pe Michelle Pfeiffer, un exemplu ca in lumea filmului se poate imbatrani frumos si elegant. “Vrajitorul minciunilor” a fost evaluat cu nota 7 pe IMDB si 7.2 pe CInemagia. Va invitam la un film foarte bine facut si un scenriu excelent scris, care va va tine cu sufletul la gura vreme de doua ore.

Pentru aceia dintre dumneavoastra care in anii ’90 si-au vazut parintii si apropiatii investind in celebrul Caritas, filmul este ocazia de a revedea cum aceeasi schema piramidala are din nou succes, zece ani mai taziu in SUA.

O figura extrem de respectata, lider al nenumarator organisme financiare si comitete de profil, Madoff are alaturi cei doi fii intr-o reputabila firma de consultanta financiara. Nimeni insa nu banuieste ca aceste servicii sunt o frauda enorma. Cand a fost arestat de FBI, Madoff a lasat in urma sa o gaura financiara de 65 miliarde de dolari. Societatea in care traiau tatal si cei doi fii se bazeaza puternic pe renume. De fapt, Bernie Madoff este atat de respectat incat o simpla recomandare din partea lui determina investitii de sute de milioane de dolari. Mai mult, controalele efectuate de fisc sunt mai usoare, si tranzactiile fictive nu sunt verificate vreodata.

Pentru iubitori de economie si trivia, filmul va va determina sa aflati mai multe despre personajele reale si metodele folosite. Metoda folosita se numeste schema Ponzi si este celebra pe Wikipedia. Pe langa talentul incontestabil al celor doi actori principali, filmul va va depasi asteptarile prin urmarile asupra familiilor celor direct implicati. Aceste evenimente au avut loc odata cu debutul crizei financiare din 2008, si au fost probabil folosite pentru a gasi tapul ispasitor pentru caderea bursei de la New York si declansarea recesiunii mondiale, oferind astfel ocazia ca alte nume implicate sa scape nepedepsite.
Recomandarea noastra este sa vedeti aceti film intr-o seara de duminica: merita cu prisosinta! Pe voi ce filme v-au convins sa mergeti la cinema vara aceasta?

Mai multe recenzii puteti citi in sectiunea de Filme de pe CityFemme.

Acest articol a fost trimis de Elena, colaboratoarea noastra. Pe Elena o gasiti si aici: https://twitter.com/helis22 .
Sursa foto: imaginile au fost gasite pe google

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *