Cum sa-ti cureti telefonul in mod corect

Butoanele ascensorului, balustradele, pompele de benzină, mânerele ușilor… este imposibil să evităm suprafețele infestate cu germeni în viața noastră de zi cu zi, motiv pentru care este esențial să vă spălați bine și regulat mâinile. Dar, chiar dacă nu există nicio modalitate de a garanta că toate suprafețele publice sunt igienizate în mod obișnuit, există o suprafață care vine în mod regulat în contact cu mâinile și fața la care dețineți controlul: telefonul mobil.

Cât de murdar este telefonul obișnuit? Un studiu din 2017 publicat în revista Germs a analizat 27 de telefoane deținute de adolescenți și a constatat că ecranele găzduiau viruși și bacterii, inclusiv E. coli, Staphylococcus aureus și Streptococcus, printre alte bacterii. Virusii pot trai pe suprafata telefonului mobil de la cateva ore pana la 9 zile, in functie de temperatura si umiditate.

În ultimul an, oamenii de știință au lucrat pentru a stabili cât timp poate trăi noul coronavirus pe suprafețe. Pe ecranele de sticlă, virusul SARS-CoV-2 poate trai timp de până la 4 zile în condițiile potrivite. Și plasticul și metalul, utilizate în corpul sau carcasa exterioară a unui telefon, pot, de asemenea, să găzduiască virusul timp de până la 7 zile, pe mai multe puncte de date înregistrate în 2020.

Curățarea telefonului nu ar trebui să fie o treaba care sa-ti cauzeze insomnii – insa o rutină regulată de igienizare ar putea reduce riscul de a intra în contact cu germeni, în special în timpul sezonului gripal.

Când vine vorba de curățarea telefonului, prima regulă este că nu ar trebui să utilizați aceleași produse de curățare astringente pe care le folosiți pentru a șterge suprafețele din plastic și sticlă dure în altă parte a casei, cum ar fi înălbitor, detergenți pentru metale sau detergenți specifici pentru baie. Nu pulverizați nimic direct pe telefon și evitați supra-saturarea, deoarece nu doriți ca telefonul să se ude.

Cum puteti curata telefonul?

  1. Scoateți carcasa telefonului și opriți dispozitivul.
  2. Lustruiți cu o cârpă din microfibră. Ștergeți ușor exteriorul telefonului cu o cârpă curată din microfibră pentru a scăpa de pete. Acest lucru va elimina fizic germenii, datorită fricțiunii dintre pânză și suprafața sticlei.
  3. Folositi un servetel dezinfectant.  Apoi, ștergeți ușor fiecare suprafață a telefonului evitând în același timp zonele in care intra incarcatorul sau castile.
  4. Lăsați telefonul să se usuce la aer pentru cel puțin 5 minute. 
  5. Luati un servetel de hârtie curat sau la o cârpă din microfibră. Ștergeți resturile de umiditate. În mod ideal, nu ar trebui să utilizați aceeași cârpă din microfibră ca la pasul 2, ci alta pe care ați spălat-o recent cu ajutorul unui dezinfectant pentru rufe.
  6. În cele din urmă, curățați carcasa telefonului. Repetați același proces cu carcasa telefonului, dar rețineți că puteți utiliza mai multe produse de curățat astringente, deoarece majoritatea carcaselor telefonului sunt fabricate din plastic dur dur.

Cât de des ar trebui să il curățati?

O ștergere rapidă a telefonului mobil cu o cârpă din microfibră este cea mai eficientă dacă o faceți zilnic. Mai ales în lunile mai reci, ar trebui sa stergeti telefonul la fiecare două zile sau cel puțin de două ori pe săptămână.

Voi cat de des va curatati telefonul?

Pentru alte articole din aceasta categorie puteti vizita sectiunea Casa & Gradina CityFemme.

Sursa informatii: https://www.goodhousekeeping.com / Sursa foto: pixabay.com

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *