Recomandare serial: The Queen’s Gambit

Am descoperit mini-seria The Queen’s Gambit pe Netflix printr-o intamplare – tocmai terminasem de urmarit serialul The Outlander la care m-am uitat in ultimele luni (si despre care o sa va povestesc mai multe in curand, promit) si scrollam printre titluri, cautand un nou serial de urmarit printre picaturi.

Iar The Queen’s Gambit mi-a fost sugerat de Netflix ca fiind printre cele mai populare cautari, asa ca am decis sa-i dau o sansa. A fost WOW! Fix genul de serial care te tine captivat, care are elemente de drama, de umor, de suspans, care te relaxeaza, dar care te face sa te simti si mai destept dupa ce l-ai urmarit.

N-aveam ideea ca lumea sahului poate fi atat de fascinanta. Si eu, ca probabil cei mai multi dintre oameni, stiu cum sa asez piesele de sah pe tabla si stiu ce miscari face fiecare piesa. Dar de aici incolo – gata. Nu pot gandi stategi, nu pot sa-mi calculez miscarile in avans, nu pot sa-mi adaptez jocul in functie de adversar si sincer, nu m-am gandit vreodata ca ar fi altceva decat un joc plictisitor, pentru tocilari (o expresie de genul asta se regaseste in serial).

Beth, personajul principal, este o tanara orfana, care la varsta de 9 ani va fi adusa intr-un orfelinat pentru fete. Aici isi va descoperi pasiunea pentru sah, cand il va urmari pe administratorul cladirii jucand singur sah, la subsol. Usor-usor va intui regulile jocului si nu se va lasa pagubasa pana cand acesta n-o va invata tot ce stie despre sah. In curand se va dovedi ca este prea putin pentru priceperea ei.

Episoadele au salturi in timp – n-o vom urmari doar pe copila Beth, ci si pe adolescenta care va fi adoptata, cat si pe tanara care va incepe sa mearga la concursuri de sah alaturi de mama ei.

Intr-o lume a barbatilor, Beth va iesi in evidenta in primul rand pentru faptul ca este femeie, iar apoi ca este foarte buna la ceea ce face. Insa este om, are defectele si viciile ei, care ii vor sta nu o data piedica in calea succesului.

Ecranizat pe baza bildungsromanului omonim scris de Walter Tevis (1983), serialul spune povestea tinerei geniale Beth intr-un mod captivant, devenind foarte repede unul dintre cele mai urmarite seriale de pe Netflix din 2020, desi a aparut la final de octombrie.

Actrita Anya Taylor Joy interpreteaza un rol dificil si carismatic si a adus-o pe tanara Beth in milioane de case pana in prezent. 🙂

Voi ati vazut The Queen’s Gambit? Cum vi s-a parut?

Pentru alte recomandari din categoria Filme puteti urmari sectiunea dedicata CityFemme

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *