Femeile conduc lumea – Interviu cu Ioana Radulescu

  1. Buna, poți să începi, te rog, prin a ne spune câteva cuvinte despre tine? 

Ma numesc Ioana Radulescu. M-am născut în Bucuresti acum 35 de ani. 😊

Sunt un artist care si-a asumat acest rol inainte ca ceilalti colegi de breasla sa ma accepte. Nu am asteptat mai intai recunoasterea, ca mai apoi sa ma investesc cu increderea ca arta mea merita vazuta. A fost marea mea dorinta de a crea si de a face in asa fel incat ceea ce creez sa ajunga la ceilalti. Consider ca arta nu se face pentru noi personal, ci pentru toate persoanele care au deschidere si nevoie de armonie vizuala. 

De-a lungul timpului am participat la licitatii si vanzari in scopuri caritabile, dar si la diverse expozitii individuale si de grup. 

Opera mea exploreaza temele spiritualitatii, religiei, psihologiei, folosofiei si ale vietii absolute si eterne. Elementul central al lucrarilor mele este unicornul pentru care am o pasiune inca de cand eram foarte mica. Pun mare accent pe simbolistica in lucrarile pe care le creez.

Ma fascineaza relatia dintre culori si consider ca opera mea este o reflectie a lumii mele interioare.

Folosesc cat de mult posibil materiale naturale. Tehnica mea este pe lemn de tei, culori acrilice, accentele sunt facute din ceramica si creeaza un efect 3D. Am denumit-o tehnica ELF, adica, Engrave, Low relief, Fineness.

Sunt una dintre artiștii din organizația Asociatiei Artistilor Plastici din Romania si in prezent merg la cursurile masterale la Universitatea Nationala de Arte, Facultatea de Arte decorative si Design, Specializarea Ceramica. Am ales aceasta specializare deoarece sunt pasionata de ceramica si in fiecare lucrare veti gasi un element de ceramica. Am simtit nevoia sa aprofundez aceasta zona.

2. Care a fost parcursul tău profesional înainte de a intra în lumea antreprenorialului? 

Inainte de a transforma pasiunea mea in preocuparea zilnica, am lucrat 14 ani in organizare de evenimente corporate. Lucrul acesta mi-a placut foarte mult si l-am facut cu implicare maxima. In acesti ani a trebuit sa aleg intre job si pasiune si din pacate jobul castiga teren de fiecare data. In timp, lucrul acesta a devenit frustrant pentru mine si simteam ca trebuie sa fac o alegere, insa am tot amanat momentul dintr-o frica de a pleca singura la drum.

3. Care este businessul tău și cui se adresează? 

De curand am lansat ioanaradulescu.com. Aceasta este pagina de tablouri si in paralel dezvolt o linie de bijuterii in tematica tablourilor si cadouri personalizate (esarfe, tricouri, cani, postere).

https://www.instagram.com/p/CFR49ylJ_Gu/

4.Cum ți-a venit ideea si de unde ai primit cea mai multa susținere? 

Ideea a fost in mine de cand ma stiu, insa a fost mai greu sa o depistez deoarece intotdeauna cautam in exterior fara sa constientizez faptul ca lucrurile de care avem nevoie sunt mereu in fata noastra. 😊

Familia si prietenii m-au sustinut si au avut incredere in viziunea mea.

5. Care este cea mai mare reușită de până acum, cu care te mândrești? 

Admiterea la Masterat este cel mai frumos lucru, iar pe langa acesta mai sunt expozitiile la care am participat chiar si in perioada pandemiei.

6. Care sunt planurile tale pe viitor?

Lucrez din plin la colectia noua de bijuterii si cadouri personalizate.

7. Spune-ne ceva și despre timpul tău liber – mai ai? 🙂 Care sunt hobby-urile tale, cum îți place să te relaxezi?

Intotdeauna imi fac timp liber pentru mine, deoarece am invatat sa ma iubesc si sa ma organizez mai bine decat o faceam inainte.

Week-endurile sunt mereu libere si in general imi place sa petrec cat mai mult timp in natura. Ador muntele.

Muzica este de baza in procesul de relaxare si la acest capitol am doua preferate: Sarah Brightman si Lisa Gerrard.

In general in timpul liber „lucrez” la cladirea spatiului „sufletesc” in care sa creez.

Imi place sa mananc sanatos si procesul de preparare este unul relaxant pentru mine.

8. Ce sfat ai da femeilor care se află la început de carieră, într-o lume a bărbaților? 

1. Sa fie curajoase si cred ca uneori e bine sa ne mai si aruncam cu capul inainte, caci daca asteptam acel moment ideal este posibil sa nu vina niciodata. 

2. Dupa ce au facut pasul 1, sa aiba rabdare caci lucrurile se vor aseza asa cum e mai bine pentru ele. Deci cu incredere, inainte! 😊

Cred cu tarie in puterea femeii, iar societatea are nevoie ca femeia sa-si aminteasca unde ii este locul si ce talente are.

Pentru alte interviuri puteti intra pe sectiunea dedicata de Interviuri CityFemme

Sursa foto: arhiva personala a Ioanei

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *