Scrubul de zahar – ingredientul secret pentru o piele fina si catifelata

Tot mai multe dintre reprezentantele sexului frumos au renuntat la produsele cosmetice din comert, inlocuindu-le cu tratamente speciale homemade. Astfel, cu doar cateva ingrediente comunde din orice gospodarie, orice “Cenusareasa” se poate transforma in “Printesa”.

Daca exfolierea pielii iti da batai de cap, solutia este cat se poate de simpla! Foloseste un scrub naturist cu zahar, iar tenul tau va radia si te vei simti ca noua.

Eh, iar daca este sa facem o mica gluma, acesta este momentul ideal in care poti folosi oricat de mult zahar doresti, fara sa iti faci probleme si calcule legate de numarul caloriilor. 😀

Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru a pregati scrubul de zahar:

  • 1 ceasca zahar (poti folosi zahar tos sau zahar brun, iar alternativa pentru zahar mai este data si de aceeasi cantitate de sare amara)
  • 1/2 ceasca de ulei (poti folosi orice tip de ulei ai la indemana – ulei de masline, ulei de migdale, ulei de floarea-soarelui, ulei de struguri etc).

Cum se procedeaza pentru a obtine scrubul de zahar?

  • Pune zaharul intr-un castronel de ceramica, apoi toarna uleiul in fir subtire, exact ca si cum ai prepara o maioneza.
  • Amesteca usor cu o spatula din lemn, astfel incat sa ajungi la consistenta dorita (scrubul nu trebuie sa fie nici uscat, nici zemos).
  • Depoziteaza scrubul din zahar intr-o cutiuta sau intr-un borcanel si pastreaza-l la frigider pana in momentul folosirii.

Cum se foloseste scrubul de zahar?

Aplica tratamentul pe fata curata, maseaza usor cu miscari circulare si indeparteaza apoi cu apa calduta. In acest mod se indeparteaza celulele moarte si impuritatile, iar uleiul de masline lasa pielea catifelata.

Ponturi

Daca iti doresti un scrub parfumat, iar pielea ta sa fie rasfatata cu arome din cele mai diverse, poti imbogati reteta de baza cu diverse ingrediente.

  • Scrub de zahar cu lamaie: adauga coaja rasa de la doua lamai la reteta de baza, apoi amesteca bine ca sa se omogenizeze.
  • Scrub de zahar cu lavanda: reteta de baza se imbogateste cu 1 picatura de ulei esential de lavanda.
  • Scrub de zahar cu ghimbir si portocala: nu trebuie sa vina Craciunul pentru a simti aceste arome minunate in casa ta! Poti poregati un scrub aromat, adaugand la reteta de baza coaja rasa de portocala si un sfert de lingurita de ghimbir ras.

Pentru alte articole din aceasta categorie puteti vizita sectiunea noastra Health CityFemme.

Sursa foto: pixabay.com Autor articol: Alina

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *