Cafea Dalgona, o tendința ce a înnebunit Internetul

Deși nu este mare filozofie sa prepari o cafea solubilă, iată ca in ultima perioada tot Internetul vuiește la apariția unei retete spectaculoase de cafea, așa-numita Cafea Dalgona. In realitate este o spuma de ness bine frecat si lapte proaspăt (rece sau cald, după preferința).

Mărturisesc ca in adolescenta eram mare fan al cafelei solubile, pe care fie o consumam cu apa fierbinte, fie cu celebra băutura carbogazoasa atât de hulita de unii in zilele noastre. Eee, tinerețea si ale ei obiceiuri nesănătoase!

Si dacă acum la maturitate mi-am mai schimbat unele obiceiuri alimentare, la ness tot nu am renunțat in totalitate, si așa se face ca si pe mine m-a prins nebunia cu acest preparat atât de apreciat – cafea Dalgona. Asa ca haideti sa vedem impreuna cum se pregateste mai exact – o sa vedeti ca nu este deloc complicat, iar rezultatul final este unul spectaculos! 😉

Ingrediente necesare pentru o portie:

  • 2 lingurițe rase de cafea solubilă (ness);
  • 2 lingurițe rase de zahăr tos;
  • 1 lingurița de apă fierbinte;
  • 150-200 mililitri de lapte rece sau cald, după preferința.

Mod de preparare:

Puneți intr-un vas înalt cafeaua solubilă, apa fierbinte si zaharul si mixați totul cu ajutorul unui blender, astfel încât sa obțineti o spuma ferma. Se recomanda cafeaua solubilă cu o granulație mai mică pentru rezultatele asteptate (eu am avut ness de granulație mai mare si din aceasta cauza nu am obținut chiar ceea ce speram).

Separat, intr-un pahar înalt puneți laptele, apoi cu o lingurița așezati deasupra spuma de ness.

Mai simplu decat va asteptati, nu-i asa? Acum nu va mai ramane altceva de facut decat sa savurati deliciosul preparat alaturi de o briosa sau ceva dulce! 🙂

Pentru alte articole din aceasta categorie va invitam sa vizitati sectiunea noastra de Culinar CityFemme.

Sursa foto: arhiva personala / Autor articol: Alina

Postari similare

One Reply to “Cafea Dalgona, o tendința ce a înnebunit Internetul”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *