Tur gurmand in Franta. Știați ca?

Profitând de timpul liber pe care acum il am cu prisosinta (la fel ca si cei mai multi dintre voi), am zis ca n-ar fi rău sa ma deconectez si sa îmi îmbogățesc cultura generală in acelasi timp. Si cum altfel as fi putut sa o fac, dacă nu citind câte ceva din domeniul ce ma pasionează, cel gastronomic? 🙂

Si pentru ca am aflat multe chestii interesante dintr-un ghid de gastronomie francez pe care l-am inceput in aceasta perioada, mi-am zis ca nu ar fi deloc rău sa împărtășesc cu voi cateva dintre lucrurile care mi-au atras atentia.

Știați ca…

1. Prima rețeta de clătite a apărut încă din anul 1393, intr-o carte numita “Le Mesnagier de Paris”, iar la baza rețeta presupunea oua, faina, apa, sare si vin?

2. Încă din 1620, in regiunea Cognac din Franta a început producția acestui produs alcoolizat atât de apreciat in zilele noastre?

3. In secolul al XVIII-lea, aristocrația franceza folosea deja serviciul de masa (așa cum il regăsim astăzi in cele mai sofisticate restaurante)?

4. In anul 1889 se menționează intr-un articol de ziar pentru prima data celebra tarta Tatin?

5. In 1920, in vocabularul francezilor apare cuvântul “baguette”, care se referă la celebra pâine albă, alungită, de proveniența pariziana?

Mie aceste informatii mi s-au parut interesante – sper ca si voua v-au placut! 😀 Voi ce alte curiozitati legate de gastronomie cunoasteti (nu neaparat legate de gastronomia franceza)?

Pentru alte articole din aceasta categorie va invitam sa vizitati sectiunea noastra de Culinar CityFemme.

Sursa foto: pixabay.com / Autor articol: Alina

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *