Prajitura Alba ca Zapada

Sarbatorile sunt mereu o ocazie buna sa testez noi retete sau sa incerc sa recreez gustul copilariei – asa ca anul acesta i-a venit randul unei prajituri foarte indragite atat de mine, cat si de sotul meu: Alba ca Zapada.

Folosind reteta de pe site-ul Savori Urbane, am reusit sa readuc in casa gustul acela al prajiturilor facute de mamele noastre cu ocazia sarbatorilor.

Nu cred ca are rost sa va spun ingredientele si modul de preparare, pentru ca am folosit pas cu pas instructiunile din reteta de mai sus, insa trebuie sa va spun ca m-am migalit destul de mult, pentru ca din pacate nu am doua tavi de aceeasi dimensiune, asa ca a trebuit sa coc cele patru foi in aceeasi tava, rand pe rand.

Din fericire foile nu trebuie lasate mult la cuptor – este suficient intre 6 si 8 minute pentru fiecare. 🙂

Crema este delicioasa si usor de preparat, insa data viitoare o sa fac mai multa, pentru ca sincer la patru foi ar fi mers o cantitate ceva mai mare de crema.

Plus ca doar pentru noi doi probabil ar fi mers sa fac doar jumatate din cantitate – daca stai sa aduni toate ingredientele o sa vezi ca obtii circa 3 kilograme de prajitura, cam multa de terminat in preajma sarbatorilor, mai ales atunci cand frigiderul este plin de tot felul de bunatati. 🙂

Trebuie mai apoi sa ai si timp sa lasi prajitura sa se odihneasca, nu se poate manca imediat, ci dupa circa o zi sau chiar mai bine.

Mai avem inca destul de multa prajitura Alba ca Zapada si merge perfect dimineata, alaturi de o cafea sau de un ceai, mai ales ca nu este foarte dulce, ci are gustul acela usor acrisor pe care i-l confera lamaia.

Voi ce bunatati ati pregatit de sarbatori?

Pentru alte retete puteti vizita sectiunea de Culinar CityFemme.

Sursa foto: arhiva personala

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *