Interviu Lari Giorgescu: „Cu fiecare rol o iei de la zero, oricat de multa experienta ai avea”

Pe Lari Giorgescu am avut ocazia sa-l vad jucand in  „Cursa de soareci”, piesa de teatru pe care am vazut-o la inceputul anului acesta la Teatrul National Bucuresti si despre care v-am povestit la momentul respectiv.

Iar acum, cateva luni mai tarziu, ma bucur sa pot sa va prezint ceea ce sper a fi primul dintr-o serie de interviuri cu actori talentati pe care ii puteti descoperi in piesele desfasurate la TNB si nu numai.

Lari Giorgescu este un actor de aproape 32 de ani din Craiova care a descoperit pasiunea pentru actorie in perioada adolescentei si care pana la aceasta varsta poate bifa in palmares numeroase premii (printre care Premiul Maria Filotti la Gala Tânărului Actor, Mangalia 2008 sau Premiul cel Mare, Gala Star, Bacău 2011), precum si roluri in piese de teatru, film sau colaborari cu televiziunea.

autor Augustin Bucur

 1. Buna, Lari. In primul rand iti multumesc pentru ca ai acceptat sa raspunzi intrebarilor pentru CityFemme.com.Te rog sa ne povestesti putin despre inceputurile tale – cum ai ajuns sa imbratisezi cariera de actor, de la ce varsta ai inceput, cine ti-a indreptat pasii in aceasta directie?

In perioada liceului am mers la Palatul Copiilor din Craiova si m-am inscris la cursuri de actorie. Asa am ajuns ca in clasa a X-a sa fac parte din doua trupe de teatru, coordonate de Marian Ratulescu (N.A.: Marian Ratulescu este un scriitor, actor si fotopamfletar craiovean, vechi component al grupului de comedie PRO-PARODIA). Tot el m-a pregatit pentru admiterea la UNATC. Din momentul in care am intrat la facultate am simtit ca voi deveni actor.

 1. Banuiesc ca sunt multe roluri pe care le-ai interpretat care iti sunt dragi. Care este insa personajul tau preferat din tot ce ai interpretat pana acum?

Fiecare rol iti aduce experiente care cu greu pot fi comparate cu ce ai trait pana atunci, experiente care te imbogatesc. Eu pun pret pe intalnirile care vin o data cu rolurile. Intalniri cu artisti care sunt tot farmecul acestei profesii.

 1. Care crezi ca sunt cele mai importante calitati pentru un actor, ce anume nu trebuie sa lipseasca?

E foarte important sa fie un om de echipa, cu intelegere in adevaratul sens al acestei notiuni. Si in acelasi timp sa nu renunte la personalitatea lui.

 1. Exista cineva care te-a inspirat in cariera, ai un model / un mentor?

Unul dintre cele mai importante repere culturale pe care le am este Miriam Raducanu. (N.A.: Miriam Raducanu este una dintre cele mai importante figuri in domeniul dansului si coregrafiei. Coregrafa, dansatoare si profesoara de dans, Miriam Raducanu a revoluționat dansul modern din Romania prin modul in care a folosit sincretismul dintre arte in dans.)

 1. Ce fel de roluri preferi? Exista si tipuri de roluri pe care nu le-ai accepta sub nicio forma?

As juca orice rol daca intalnirea pe care o presupune este una care sa ma provoace.

 1. Ce ti-ai dori sa fi stiut inainte de a intra in lumea actoriei?

Mi-as fi dorit sa nu ma grabesc sa inteleg.

 1. Care este cea mai dificila parte a meseriei de actor?

Cu fiecare rol o iei de la zero, oricat de multa experienta ai avea. Cel mai dificil este sa ai rabdare cu tine ca sa poti face asta.

foto de Florin Ghioca
foto de Florin Ghioca
 1. Au fost momente in care ai vrut sa renunti? Daca da, cum ai gasit motivatia de a merge mai departe?

Nu m-am gandit niciodata sa renunt.

 1. Te opreste lumea pe strada, iti cere autografe? Cum gestionezi popularitatea?

Imi face placere sa vorbesc cu oamenii care ma opresc pe strada si imi cer autografe. Imi dau energie si ma bucur de fiecare data cand mi se intampla asta.

 1. In afara spectacolelor, cum este omul Lari? Care sunt pasiunile tale, cum iti petreci timpul liber?

Calatoresc, petrec timp cu familia, merg la cinema, la teatru, ma intalnesc cu prietenii.

 1. Esti pasionat de social media? Te putem gasi pe facebook, pe instagram si daca da – cat timp dedici acestori medii?

Imi este imposibil sa fac o pasiune pentru social media, mi se pare ca am putea face lucruri mult mai bune cu timpul pe care li-l dedicam. Cu toate astea am nevoie sa folosesc aceste mijloace de comunicare pentru a-mi putea promova spectacolele si a-mi tine publicul la curent cu privire la proiectele mele.

Omul care a vazut moartea, autor Augustin Bucur
din Omul care a vazut moartea, autor Augustin Bucur

Lari: „In Romania avem un public foarte bun de teatru. Generos, activ si interesat de fenomen”

 1. Cum este publicul consumator de teatru in ziua de astazi? Ti se pare ca s-a schimbat fata de cel de la inceputul carierei tale?

Mi se pare ca eu m-am schimbat. Ma cunosc mai bine si imi sunt mai clare optiunile. In Romania avem un public foarte bun de teatru. Generos, activ si interesat de fenomen. Sper ca cei mai tineri sa preia aceste calitati si sa le duca mai departe.

 1. Cum ai petrecut vara? Ai sustinut spectacole in aer liber, ai lucrat la proiecte noi, ce ne poti povesti?

A fost o vara cu de toate. Am avut un spectacol in Serbia si de acolo, impreuna cu sotia si alti colegi am facut un tur al tarilor din zona. Am stat mai mult in Muntenegru unde ne-am simtit foarte bine, apoi in Croatia,  am trecut si prin Bosnia si Hertegovina. A fost o vacanta minunata.

 1. In ce spectacole te putem gasi dupa ce incepe stagiunea TNB?

La TNB o sa am o premiera la finalul lunii septembrie cu „Romeo si Julieta” in regia lui Yuri Kordonski. Mai joc in „Cursa de soareci”, „Regele Lear”, „Omul care a vazut moartea”, „Dumnezeu se imbraca de la second-hand”, „L’om dada”, „Magic National”, „Insir-te margarite”.

 1. Un gand de incheiere, un indemn, un sfat pentru cititorii CityFemme.com?

Va astept la teatru!

 Pentru alte interviuri puteti intra pe sectiunea dedicata Interviu CityFemme.

Sursa foto: foto 1, 2 & 3 din articol – TNB, realizate de Florin Ghioca / foto 4 din articol  – din spectacolul “Omul care a vazut moartea”, autor Augustin Bucur  / foto 4 din articol – pagina de facebook a actorului Lari Giorgescu, cu permisiunea actorului / Credit foto principala: Adi Bulboaca

Postari similare

2 Replies to “Interviu Lari Giorgescu: „Cu fiecare rol o iei de la zero, oricat de multa experienta ai avea””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *