Recomandare lectura: Femeia de la fereastra de A. J. Finn

Femeia de la fereastra de A.J. Finn este un thriller aparut anul acesta pe care l-am primit recent de la Libris si pe care l-am citit pe nerasuflate. Personajul principal este Anna Fox, un psiholog pentru copii din New York care de zece luni de zile nu a mai iesit din casa si isi petrece timpul bantuind prin camerele locuintei sale. 

Astfel, descoperim ca Anna sufera de agorafobie si se teme sa iasa afara, sa fie in locuri publice, asa ca isi petrece tot timpul in casa, unde pe langa filmele alb-negru pe care le urmareste de nenumarate ori, pe langa vizitele saptamanale pe cere i le fac psihologul si terapeuta ei, pe langa petrecutul timpului pe internet (pe un site unde vorbeste si consiliaza persoane care sufera de aceeasi boala ca si ea) – Anna isi petrece majoritatea timpului uitandu-se pe fereastra.

Anna, Femeia de la fereastra ajunge sa-si spioneze vecinii, sa-i urmareasca, sa le stie programul, sa le intuiasca certurile si impacarile, in timp ce-si savureaza multiplele pahare cu vin rosu, cel mai adesea amestecate cu pastile.

Atunci cand familia Russell se muta in casa de peste drum, Anna se trezeste atrasa de aparenta familie perfecta, mai ales ca Ethan, baiatul sotilor Russell va incerca sa se apropie de ea. Insa intr-o seara aude un tipat teribil si este decisa sa afle ce s-a intamplat.

Dar atunci cand secretele iti ies la iveala, nici tu nu mai stii exact ce este realitate si ce nu – cu cata siguranta mai poti afirma ca s-a intamplat ceva teribil in casa de peste drum? Si cine te va crede? Toata lumea devine suspecta in ochii ei – chiriasul ei David, tatal lui Ethan, iar ea va incepe sa se teama pentru siguranta ei.

Chiar si Stephen King marturisesste despre Femeia de la fereastra ca este “Una dintre acele carti rare pe care nu le poti lasa din mana”.

Pe autorul A.J.Finn il puteti descoperi atat pe Twitter, cat si pe Instagram. Cartea sa Femeia de la fereastra a fost tradusa in 41 de limbi si este pe punctul de a fi ecranizata, cu Amy Adams in rolul principal.

Pentru alte recomandari de lectura puteti citi mai multe in sectiunea Carti CityFemme.

Sursa foto: arhiva personala

Postari similare

One Reply to “Recomandare lectura: Femeia de la fereastra de A. J. Finn”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *