Recomandare film: Cei mai frumosi ani / The Way We Were

Stiu ca de cele mai multe ori va recomand filme noi, care de-abia se lanseaza. Asta nu inseamna insa ca nu ma uit din cand in cand si la filme clasice, la filme vechi care au facut istorie si a caror poveste fascineaza si decenii mai tarziu. Un astfel de film este Cei mai frumosi ani (The Way We Were), un film aparut in 1973 si care-i are in rolurile principale pe Barbra Streisand si Robert Redford.

Am vazut intamplator filmul The Way We Were acum cateva saptamani bune la televizor, nici nu mai stiu pe ce post. Nu conteaza asta, il puteti gasi destul de usor online. Ideea este ca m-a impresionat mai mult decat m-as fi asteptat. Este un film de vazut la maturitate, dupa ce ati avut ceva experiente de viata, pentru a-l putea aprecia la adevarata valoare.

The Way We Were este o drama si este considerat a fi unul dintre cele mai bune filme de dragoste din istorie. Povestit partial cu ajutorul tehnicii de flashback, filmul prezinta povestea de dragoste dintre Katie Morosky (Barbra Streisand) si Hubbell Gardiner (Robert Redford).

Nu exista doua persoane mai diferite decat cei doi – ea este o evreica marxista vocala, activista, cu opinii anti-razboi puternice, in timp ce el este un protestant anglo-saxon alb, fara o opinie politica. Cei doi invata la acelasi colegiu si se remarca reciproc – ea este atrasa de talentul lui de a scrie, in timp ce el este atras de pasiunea si convingerile ei in cauze sociale, insa intre cei doi nu se va intampla nimic, iar dupa absolvire vor pierde legatura.

Se vor reintalni cativa ani mai tarziu, catre finalul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand Katie lucreaza la un post radio, iar Hubbell este ofiter naval in Pacific si incearca sa se intoarca la viata civila. Se vor indragosti, in ciuda tuturor diferentelor si vor incepe o relatie, insa Hubbell se va desparti de Katie dupa un timp.

Dragostea este insa mai puternica si vor da o sansa relatiei, se vor casatori, se vor muta in California, unde el are o sansa sa-si transforme romanul intr-un scenariu de film. Katie nu poate insa sa renunte la convingerile ei si la felul de-a fi pentru multa vreme, asa ca se va implica in activismul politic, lucru care poate sa puna in pericol reputatia si pozitia sotului ei.

Tensiunile dintre cei doi cresc usor-usor si in ciuda faptului ca Katie este insarcinata, Hubbell o va insela, ducand la separarea iremediabila a cuplului dupa nastere. In cele din urma ea intelege ca Hubbell nu este omul pe care l-a idealizat ea in tot acest timp, ca el intotdeauna va alege solutia cea mai simpla pentru a iesi dintr-o problema. In acelasi timp, si el este epuizat de a fi altul decat este, de a trai pe piedestalul pe care Katie l-a ridicat pentru el si sa stea mereu cu teama ca o va dezamagi.

Ani mai tarziu, se vor reintalni intamplator, in fata hotelului Plaza din New York. Hubbell este insotit de o femeie si are o cariera de scenarist pentru un sitcom popular, in timp ce Katie este recasatorita si isi continua activismul politic. Hubbell nu isi va exprima nicio dorinta de a-si vedea fiica, insa intreaba de ea si daca noul sot al lui Katie este un tata bun.

Trecutul este acum in urma, iar tot ceea ce-i uneste (pe langa fiica lor, Rachel) este senzatia si amintirea celor mai frumosi ani.

The Way We Were este genul acela de film care te pune pe ganduri, care trezeste sentimente puternice, care impresioneaza. Stiu ca in mare v-am povestit ceea ce se intampla, insa credeti-ma ca nu i-am micsorat cu nimic farmecul si impactul pe care o sa-l aiba asupra voastra.

In plus, aveti ocazia sa intelegeti ceva mai multe despre perioada istorica, despre oportunitati, despre evrei, despre activismul politic, despre cum gandesc cei bogati, despre efectul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Pentru alte recomandari similare puteti citi mai multe in sectiunea Timp Liber CityFemme.

Sursa foto: timeout.com

Postari similare

One Reply to “Recomandare film: Cei mai frumosi ani / The Way We Were”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *