Recomandare lectura: Afaris Umbre pe Aora de Tudor George Ciubotaru

In urma cu cateva saptamani va povesteam despre intalnirea mea cu Tudor George Ciubotaru, autorul romanului “Afaris Umbre pe Aora”, despre discutia pe care am avut-o si precum si despre interviul pe care l-am publicat cu aceasta ocazie

Asa cum va spuneam atunci, romanul este un fantasy / SF young adult si se adreseaza in principal tinerilor intre 14 si 18 ani. Asta nu inseamna ca cei mai mici sau mai mari de atat nu se pot relaxa in lumea imaginata de autor pentru personajul sau principal, Afaris. 🙂

Din contra, mie una mi-a placut sa descopar acest univers de pe Aora, unde Aorienii pot realiza foarte multe lucruri doar cu puterea mintii, unde isi pot citi reciproc gandurile, nu au nevoie de somn pentru a supravietui si exista niste fiinte mistice, Nimfele, creaturi zburatoare alaturi de care Aorienii locuiesc in pace de multa vreme.

Romanul, primul dintr-o serie de zece carti, prezinta schimbarea lumii pe care Afaris o cunostea inca de la nastere, din cauza unui razboi iminent si a unei profetii care este pe punctul de a se implini.

Descrierea cartii ne spune pe scurt la ce sa ne asteptam atunci cand intram in universul de pe Aora, insa nu dezvaluie atat de mult incat sa nu mai fim curiosi: “Dupa ce Afaris descopera corpul mutilat si neinsufletit al unei Nimfe in timpul unei drumetii, Saraf, tatal sau si liderul Aorienilor realizeaza ca profetia sa este inevitabila. Razboiul va incepe in curand intre Aorieni si magnificile Nimfe“.

Puturi energetice care corup mintea Aorienilor si Nimfelor deopotriva si ii fac sa se intoarca unii impotriva altora, energii negative, antrenamente puternice si obositoare pentru a fi pregatiti pentru razboiul iminent, energoformi, cristale care retin in ele amintiri, cascade care canta, toate acestea sunt elemente care vor aparea si vor fascina cititorii.

Dragostea este si ea prezenta in acest univers – atat dragostea fata de parinti, frati, prieteni sau fii, cat si fiorii primei iubiri – toate aceste elemente sunt nelipsite si vor intregi frumoasa poveste. Insa nu trebuie sa uitam in niciun moment ca “Adevaratul inamic se ascunde in umbre”, asa cum a zis Pandora.

Cine este Pandora? Care este reactia Aorienilor la razboiul iminent? Cat de pregatit se simte Afaris pentru responsabilitatile care i se pun in carca? Cum se va termina cartea? Toate acestea sunt intrebari ale caror raspunsuri o sa va las sa le gasiti singuri. Si nu veti fi dezamagiti cu siguranta, povestea este frumoasa, captivanta si deloc previzibila. 🙂

Cartea se gaseste atat in limba romana, cat si in limba engleza si este disponibla atat online, pe site-ul autorului (unde puteti obtine un exemplar cu autograf), cat si in majoritatea librariilor din tara.

Cu ce ar trebui sa ramaneti dupa citirea acestei carti? “Cu o poveste frumoasa, o evadare din lumea reala“, asa cum afirma Tudor George Ciubotaru.

Pentru alte recomandari de lectura puteti citi mai multe in sectiunea Carti CityFemme.

Sursa foto: arhiva personala

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *