Recomandare lectura: Femeia din Orient Express de Lindsay Jayne Ashford

Romanul Femeia din Orient Express scris de Lindsay Jayne Ashford spune povestea celebrei autoare de romane politiste (si nu numai, recent am fost la o piesa de teatru al carei scenariu a fost scris de Agatha) Agatha Christie, care dupa esecul primului mariaj decide sa faca o calatorie in Orientul Mijlociu cu faimosul tren Orient Express. 

Astfel, in roman se imbina fapte reale din viata faimoasei autoare cu fictiunea. Agatha se deghizeaza si porneste intr-o calatorie care ii va schimba viata, iar destinul ei se va lega de cel al femeilor pe care le va cunoaste aici – Nancy si Katherine.

Toate trei au secrete puternice, dureroase, pe care planuiesc sa le tina doar pentru ele. Dar prietenia care le va uni dupa ce calatoria cu Orient Express se incheie le va face sa devina vulnerabile, sa-si deschida inima una fata de cealalta si le va ajuta in cele din urma sa devina persoane mai bune si sa gaseasca solutii la problemele ce pareau de neinvins.

Agatha se va gasi in mijlocul acestor mistere si la fel ca si celebrul ei personaj Hercule Poirot nu se va putea abtine de la a descifra secretele celor din jur. Cu ocazia acestei calatorii il va cunoaste pe Max, un barbat mai tanar decat ea, dar alaturi de care isi va permite sa se vada asa cum este – o femeie puternica, inteligenta si atragatoare, a carei viata nu s-a sfarsit o data cu divortul de primul sot.

Lindsay Jayne Ashford este prima femeie care a absolvit Queens’ College, Cambridge, in istoria de 550 de ani a institutiei. S-a specializat ca si criminalist si a fost reporter BBC inainte de a deveni freelancer. Primele carti pe care le-a scris au fost romane politiste, insa acum s-a indreptat catre romanul istoric, Femeia din Orient Express fiind cel mai recent.

Cartea Femeia din Orient Express de Lindsay Jayne Ashford a fost publicata la editura Nemira si se poate gasi in colectia Damen Tango.

Voi ati citit-o? Daca da, cum vi s-a parut?

Pentru alte recomandari de lectura puteti citi mai multe in sectiunea Carti CityFemme.

Sursa foto: arhiva personala

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *