Recomandare lectura: Oamenii fericiti citesc si beau cafea de Agnes Martin-Lugand

“Oamenii fericiti citesc si beau cafea” scris de Agnes Martin-Lugand este un roman care m-a atras prin titlul sau inca de la inceput dintr-un motiv foarte simplu: m-am regasit atat in partea de citit, cat si de baut cafea, asa ca m-am gandit ca trebuie sa fiu si eu printre oamenii aia fericiti si am fost curioasa sa-i descopar si pe ceilalti. 🙂

Cartea abordeaza o tema dureroasa, pe care am mai gasit-o recent in lecturile mele (in romanul “Copilul furat” de Ian McEwan, despre care urmeaza sa va povestesc curand) – ce faci dupa ce o persoana draga (sau mai multe) dispar intr-un mod violent din viata ta?

Mai exact, cum esti capabil sa-ti continui viata dupa ce iti moare atat sotul, cat si fiica? Exact aceasta lupta urmarim de-a lungul celor circa 200 de pagini de roman, cand Diane ramane fara Colin si Clara, sotul si fiica lor, care dispar in urma unui accident.

La mai bine de un an de la nefericitul eveniment, isi da seama ca nu poate niciodata sa treaca peste disparitia lor daca locuieste in continuare in apartamentul pe care il impartea cu ei, in Paris, si decide sa se retraga pentru o perioada in Irlanda, un loc pe care Colin si-ar fi dorit sa-l viziteze, dar nu a reusit.

Aici va inchiria o casuta si se va imprieteni cu proprietarii in varsta, precum si cu nepoata lor, insa Edward, nepotul acestora, este personajul care prin comportamentul sau o va scoate din starea de depresie si de nepasare fata de tot ce o inconjoara.

Cartea “Oamenii fericiti citesc si beau cafea” scris de Agnes Martin-Lugand a fost publicata in 2016 la editura Trei si se poate gasi in categoria Romane de dragoste, Carti Romantice pe site-ul Libris.ro. Exista si o continuare a romanului, “Viata e usoara, nu-ti face griji“, pe care sper sa reusesc sa o citesc curand. 🙂

Agnes Martin-Lugand, de meserie psiholog, si-a publicat acest roman de debut pe Kindle Amazon, in decembrie 2012 si a atras in scurt timp atentia bloggerilor literari, precum si unei edituri care s-a oferit sa ii publice cartea. Aceasta a fost un succes si s-a vandut in peste 300.000 de exemplare numai in Franta si a fost tradusa in mai multe limbi.

Voi ati citit-o? Daca da, cum vi s-a parut?

Pentru alte recomandari de lectura puteti citi mai multe in sectiunea Carti CityFemme.

Sursa foto: arhiva personala

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *