“Mamele sunt pentru totdeauna” – Scrisorile-manifest ale #EROINELOR care i-au scris cancerului

Mai multe femei puternice, care înfruntă ori au înfruntat  cancerul sau cunosc pe cineva diagnosticat cu această boală, au scris o serie de mesaje emoționante către cancer. Pentru că luna martie este luna în care celebrăm femeile și le onorăm curajul, bunătatea, demnitatea și lupta, HOSPICE Casa Speranței a adunat aceste scrisori în Campania #Eroinele.

Seria scrisorilor a fost deschisă pe 1 martie de Sanda Nicola, care a devenit și Ambasador HOSPICE Casa Speranței și al copiilor și al adulților care au nevoie de îngrijire paliativă. Ea însăși diagnosticată cu cancer de col uterin, dar complet vindecată astăzi, jurnalista a scris de mână un mesaj emoționant adresat cancerului. Sanda Nicola a vobit în scrisoarea sa despre lupta pe care a dus-o, a făcut o pledoarie puternică la prevenție și a încheiat cu “Dragă cancer, te rog mult, ai milă!”. Scrisoarea Sandei poate fi citită pe  https://www.hospice.ro/eroinele/.

Pentru că această boală nu îl afectează și pe cel diagnosticat, ci și pe cei dragi lui, fosta jurnalistă Oana Dobre Dimofte s-a alăturat campaniei, iar scrisoarea acesteia a încheiat proiectul #Eroinele. Oana Dobre-Dimofte a cuprins cel mai important mesaj pe care-l transmitem astăzi, de 8 martie: „mamele sunt pentru totodeauna”. Scrisoarea ei este despre lupta pe care o mamă o duce cu boala, lupta mamei prin ochii fiicei, despre cum înveți că vulnerabilitatea e tot o forță.

“Dragă Cancer, Hai să îți spun și ce nu mi-ai luat. Și nu o să îmi iei vreodată. Bucuria de a trăi fiecare zi împreună cu aceia pe care îi iubesc. Pe asta mama mi-a spus-o, cu mult înainte de a intra tu în viața ei. Iar mamele sunt pentru totdeauna. Nici măcar tu nu poți schimba asta, dragă Cancer”.

Campania #Eroinele a mai adus în prim plan 12 scrisori-mărturii ale pacientelor care se confruntă cu un diagnostic oncologic.

“Dragă cancer” este un demers curajos al pacientelor de toate vârstele, care îi transmit bolii că nu cancerul le definește, că vor lupta atât pentru ele, cât și pentru cei dragi, și că nu vor depune armele. Mesajele, scrise de mână, se regasesc pe pagina de Facebook a HOSPICE  – https://www.facebook.com/HOSPICECasaSperantei/ și pe site-ul https://www.hospice.ro/eroinele/.

Câteva fragmene din scrisorile EROINELOR:

  • “Nu știu dacă sunt în măsură să dau sfaturi, dar oameni buni care aveți această boală, LUPTAȚI! Nu vă lăsați doborâți! Știți ceva? Eu una vreau să mai stau pe aici, deci să lupt în continuare. Încă mă încăpățânez să nu plec. Nu acum.Uitați ce fac eu: HA! HA! HA! Îi râd în față cancerului. Asta merită” – Georgeta
  • “Dragă cancer, noi putem… și te vom învinge. Adio! Sper să nu mai vii” – Steluța.
  • “Vreau să-mi iau “adio” de la tine și-mi doresc să găsesc lampa fermecată a lui Aladin, să te închid în ea și să rămâi tu singur cu tine, să vezi ce înseamnă să ai un prieten numit CANCER“ – Geta, 59 ani
  • “Dragă cancer, (…) chiar dacă tu nu mă lași, află că nici eu nu te las să-ți faci de cap! Sunt puternică și știu că nu ești invincibil!” – Anamaria
  • “Dragă CC (cancer colon), deși nu a fost ușor să primesc un așa diagnostic, m-ai făcut să mă mobilizez, să fiu puternică și să am încredere că fiecare din noi va fi bine când ne vom despărți – la operație“ – Ioana, 33 de ani

Despre HOSPICE Casa Speranței

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 26 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 22.000 de copii și adulți cu boli incurabile.

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

Poți sprijini pacienții HOSPICE și cauza îngrijirii paliative cu o donație ( https://www.hospice.ro/doneaza/ ) sau cu un SMS la 8844 cu textul OPTIMISM.

Pentru mai multe informații, accesați www.hospice.ro. Ne găsiți pe Facebook și pe Instagram , iar pe Youtube puteți afla povestea HOSPICE și istoria îngrijirii paliative în România.

 

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *