Recomandare lectura: “Ragdoll. Ultima ta zi” de Daniel Cole

Nu obisnuiesc sa citesc des romane politiste, dar atunci cand o fac ma captiveaza atat de tare incat fac tot posibilul sa le citesc cap-coada cat mai repede, pentru a vedea cum se leaga toate piesele puzzle-ului. Acesta este si cazul romanului “Ragdoll. Ultima ta zi” de Daniel Cole pe care l-am citit cu sufletul la gura in doar doua zile, desi are peste 450 de pagini.

Vorbeam cu cineva recent si ma intrebam cum gandeste un autor de romane politiste – cred ca-si face un schelet al romanului pornind de la final la inceput – se gandeste cine este victima, cine este criminalul, iar apoi merge pas cu pas inapoi catre inceput. Pentru ca altfel nu-mi pot explica cum face ca lucrurile sa se lege atat de bine, nu ai cum sa incepi o carte si sa te gandesti pe parcurs cine e personajul negativ. 🙂

Revenind – Daniel Cole ne spune in “Ragdoll. Ultima ta zi” povestea lui William Fawkes, un detectiv foarte bun in ceea ce face, dar iute la manie, care este supranumit “Lupul”. Dupa o perioada mai proasta din punct de vedere profesional si personal (ataca un suspect care tocmai a fost achitat, motiv pentru care este inchis o buna perioada de timp intr-un spital psihiatric, timp in care sotia sa divorteaza de el), Lupul se trezeste implicat intr-o ancheta incitanta, alaturi de fosta sa partenera, agenta Emily Baxter.

Cazul acesta este atat de morbid incat initial politia nu stie de unde sa inceapa cercetarile: este descoperit un cadavru macabru, alcatuit din parti de corp apartinand mai multor persoane diferite, cele sase victime fiind cusute impreuna pentru a alcatui o papusa de carpa – “Ragdoll“. Fosta sa sotie, jurnalista de televiziune, primeste de la ucigas o lista cu sase nume – numele viitoarelor victime ale ucigasului, pe ultimul loc fiind chiar detectivul William Fawkes.

Cei implicati in ancheta au un timp limitat la dispozitie pentru a afla cine sunt cele sase victime care alcatuiesc papusa de carpa, precum si pentru a-i apara pe cei aflati pe lista mortii, cautand in acest timp si criminalul care pare a se afla tot timpul cu un pas inaintea lor.

Descrierile sunt vizuale, replicile sunt istete si cursive, personajele sunt inteligente si-si iubesc meseria, iar pericolul si riscul apar la tot pasul. “Ragdoll. Ultima ta zi” de Daniel Cole este un roman usurel care te prinde si se citeste foarte usor si care te face sa-l simpatizezi pe Lup, acest detectiv bantuit de demonii lui, care incearca sa-l descopere pe ucigas inainte de a fi randul lui sa moara.

Cu un ritm sustinut, romanul de debut al lui Cole, desi spune o poveste macabra, e impregnat de mult umor negru si aduce un suflu nou genului politist britanic.” – Library Journal

Pentru mai multe recomandari de lectura puteti intra pe sectiunea de Carti CityFemme.

Voi ce alte romane ne mai recomandati?

Sursa foto: pixabay.com

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *