5 Filme pe care nu ar trebui sa le ratezi la Nordic Film Festival (22-25 septembrie)

Saptamana viitoare, incepand de joi si pana duminica, cea de-a treia editie a Nordic Film Festival se desfasoara in Capitala, la Cinema Elvire Popescu, unde iubitorii de filme nordice sunt invitati sa urmareasca o selectie de 14 pelicule premiate din cele cinci tari nordice organizatoare – Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia si Suedia.

De aceea, m-am gandit sa va vin in ajutor si sa va recomand cinci filme pe care nu ar trebui sa le ratati!

WILDLAND

JOI / 22 SEPTEMBRIE / ORA 20:30 / Thriller / Danemarca / 2020
Durata: 1h 29m
Regie: Jeanette Nordahl
Sinopsis: În urma unui accident de mașină în care își pierde mama, Ida, în vârstă de 17 ani, se mută împreună cu mătușa ei îndepărtată și fii mari ai acesteia. În interiorul casei e plin de tandrețe și iubire, dar în afara casei, familia duce o viață violentă și criminală.

SUPER FURBALL

SÂMBĂTĂ / 24 SEPTEMBRIE / ORA 13:00 / Animație / Finlanda / 2019
Durata: 1h 26m
Regie: Joona Tena
Sinopsis: Când o fată capătă o superputere secretă de la porcușorul ei de guineea, viața ei obișnuită este răsturnată cu susul în jos. Ea decide să-și folosească noile puteri pentru a schimba lumea.

BEWARE OF CHILDREN

SÂMBĂTĂ / 24 SEPTEMBRIE / ORA 20:00 / Dramă / Norvegia / 2020
Durata: 2h37m
Regie: Dag Johan Haugerud
Sinopsis: Filmul urmărește consecințele unui eveniment tragic dintr-o suburbie de clasă mijlocie din Oslo. În timpul unei pauze la școală, Lykke, fiica în vârstă de 13 ani a unui membru proeminent din Partidul Muncitoresc, îl rănește grav pe colegul ei Jamie, fiul unui important politician de dreapta. Când Jamie moare în spital, mărturii contradictorii în legătură cu evenimentul în cauză riscă să agraveze situația dificilă și traumatică. Chiar a fost doar o joacă de copii?

THOR

DUMINICĂ / 25 SEPTEMBRIE / ORA 11:00 / Animație / Islanda / 2011
Durata: 1h 22m
Regie: Óskar Jónasson
Thor este un tânăr fierar, care locuiește fericit cu mama sa într-un sat liniștit. Legenda spune că este fiul lui Odin, regele zeilor. Prin urmare, sătenii cred că uriașii înspăimântători nu îi vor ataca niciodată. Dar se înșeală amarnic. O armată uriașă zdrobește satul și îi duce pe săteni la Hel, regina lumii subterane. Thor este doborât și lăsat în urmă. De îndată ce-și revine, își propune să-și salveze prietenii cu ciocanul Crusher – o pretinsă armă magică!

MY DAD, MARIANNE

DUMINICĂ / 25 SEPTEMBRIE / ORA 17:30 / Comedie-Dramă / Suedia / 2020
Durata: 1h 50m
Regie: Mårten Klingberg
Sinopsis: Când preaiubitul tată al Hannei, preotul cu barba lungă, îi mărturisește că numele său este de fapt Marianne, lumea Hannei se prăbușește brusc. Niciun curs despre creativitatea în norme sociale nu o poate ajuta să treacă peste; Hanna o urăște pe Marianne, care i-a furat tatăl. Însă pentru Marianne nu mai există cale de întoarcere; trebuie să fie ceea ce este cu adevărat.

Vizionare placuta si sper sa ne vedem la festival!

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *