Voi cat de des plangeti la munca?

Poate ca ati observat ca de obicei aleg sa vorbesc despre subiecte soft, despre lansari, despre evenimente, despre carti, despre produse pentru frumusete si tot felul de alte lucruri care ne pot face viata mai frumoasa. Rareori spre deloc aleg sa vorbesc despre munca aici, pentru ca este spatiul meu in care ma deconectez, insa nici nu scriu lucruri de care ar putea sa-mi fie rusine daca le citesc colegii.

Astazi am citit insa un articol pe un blog in care cineva zicea ca plange des la locul de munca, asa ca am stat sa ma gandesc nu daca este normal sa scrie despre asta, ci daca este normal ca plange. Lucrez de aproape 8 ani de zile fara intreruperi si am schimbat pana acum 4 locuri de munca. Intr-unul din ele mi-a fost greu, foarte greu, nu m-am acomodat cu atmosfera si abia asteptam urmatoarea oportunitate spre ceea ce-mi place mie sa fac – PR si comunicare. Dar nu am plans niciodata la birou, niciodata!

Stiu ca exista persoane mai sensibile, persoane care plang de nervi, nu neaparat de suferinta (si eu am mai plans de nervi la viata mea, recunosc) – insa parerea mea este ca daca ai un loc de munca in care ajungi sa plangi frecvent – atunci nu te afli in locul potrivit.

Mi se pare ca depinde foarte mult de noi sa cautam postul si mediul de lucru care ni se potrivesc. Nu zic ca este usor, nu este, uneori cere sacrificiu, rabdare si putin noroc, insa nu trebuie sa ne multumim cu putin doar de teama ca nu gasim altceva. Nu mai suntem in generatia parintilor sau bunicilor nostri, care se bucurau sa iasa la pensie din acelasi loc in care si-au inceput activitatea.

Stiu cazuri de tot felul:

  • am o prietena care si-a schimbat jobul destul de frecvent pana a ajuns undeva unde ii place ce face – intr-o firma micuta, in care invata de toate;
  • am un prieten care cam la doi ani simte nevoia de altceva, asa ca e deschis la oportunitati si cumva acestea nu intarzie sa apara;
  • o alta prietena a decis sa porneasca pe cont propriu si si-a transformat pasiunea in sursa de venit;
  • am o prietena care e curajoasa si isi da demisia atunci cand simte ca nu e mediul potrivit pentru ea, indiferent daca are o alta perspectiva in acel moment sau nu;
  • am o prietena care lucreaza la aceeasi companie inca de cand era in facultate, a avansat si se simte apreciata acolo;
  • insa am si o prietena care nu se simte apreciata unde se afla, dar nu reuseste sa se motiveze deloc sa caute altceva.

Eu personal ma consider norocoasa, fiecare loc de munca a fost o treapta spre mai bine, iar in actualul loc de munca ma simt apreciata si am ocazia sa invat ceva nou aproape in fiecare zi. Asta doresc pentru toata lumea – jobul acela in care sa te simti apreciat si in care sa simti ca evoluezi, iar in acelasi simt sa existe si o balanta intre viata personala si cea profesionala.

Deci, voi cat de des plangeti la munca?

Sursa foto: pixabay

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *