8 obiceiuri de dormit care iti vor salva casnicia

In viata de cuplu se dezvolta in scurt timp obiceiuri legate de multe aspecte ale relatiei – cine se trezeste primul, cine face cafeaua, cine face lista de cumparaturi etc. Suntem mult mai relaxati atunci cand stim cum ar trebui sa decurga lucrurile, iar obiceiurile pe care le avem inainte de culcare pot avea un mare impact asupra bunastarii relatiei noastre cu partenerul de viata.

1. Fara smartphone in dormitor

Atunci cand ne pregatim de somn ar trebui sa nu tinem telefonul cu noi, pentru ca vom fi tentati sa mai intram fie pe facebook, fie in mailuri. Daca scuza voastra este ca-l folositi pe post de ceas desteptator atunci solutia este simpla – luati-va un ceas desteptator pentru dormitor si ati rezolvat problema! 🙂

2. Creati un ritual de cuplu inainte de a merge in pat

Daca timpul v-o permite, incercati sa nu mergeti in pat imediat dupa cina. Fie ca faceti o baie fierbinte impreuna cu partenerul, fie ca petreceti cateva minute povestind ce-ati facut peste zi, fie ca stati amandoi in bucatarie pregatind pachetelul pentru a doua zi – sunt doar cateva exemple care va pot ajuta sa intariti relatia de cuplu.

3. Scoateti hainele inainte de a urca in pat

Dormitorul ar trebui sa fie un sanctuar – locul de relaxare si de odihna. Incercati sa faceti patul in fiecare dimineata si sa va schimbati hainele de casa cu o pijama in fiecare seara. Nu le lasati pur si simplu aruncate pe pat sau pe jos – cel mai bine ar fi sa le puteti intr-o alta camera pana dimineata.

4. Incercati sa mergeti amandoi la culcare in acelasi timp

Daca programul vostru se sincronizeaza, faceti un obicei din a merge la culcare la aceeasi ora sau in acelasi timp. Lasati telefonul sau televizorul si petreceti cele cateva minute de dinainte de a adormi impreuna – o sa faca minuni pentru intimitatea de cuplu!

5. Nu uitati sa va sarutati inainte de a adormi

Chiar daca sunteti prea obositi sa faceti dragoste, un sarut inainte de culcare va poate aduce zambetul pe buze.

6. Luati in considerare mutarea televizorului din dormitor

Televizorul va distrage atentia, va face sa stati treaza mai mult timp, iar dimineata va veti simti obosita. In plus, poate cauza certuri inutile legate de programul pe care sa-l urmariti seara impreuna. Cel mai bine ar fi sa aveti televizor doar in sufragerie sau in camera de zi, nu si in cea in care dormiti.

7. Puneti copiii noaptea in paturile lor

Daca sunteti parinti, impartirea patului conjugal cu cei mici ar putea afecta capacitatea de a va reconecta ca si cuplu si poate avea si un efect negativ asupra celor mici.

8. Inainte de a adormi, spuneti “Te iubesc”

Nu stica niciodata o declaratie de dragoste facuta din suflet partenerului de viata- cu siguranta o sa-l faceti fericit daca ii spuneti aceste vorbe seara, in momentul in care va pregatiti de odihna.

Voi ce alte secrete ne mai impartasiti?

Sursa foto: pixabay

Postari similare

2 Replies to “8 obiceiuri de dormit care iti vor salva casnicia”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *