5 motive pentru care sa bei mai des suc de morcovi. O sa le adori!

Sucul de morcovi este destul de indragit de cei care isi doresc un mod de viata mai sanatos, iar acest lucru se datoreaza gustului dulceag al radacinoasei dar si multiplelor sale beneficii pentru sanatate.

In randurile de mai jos iti prezentam o serie de beneficii pe care le poate aduce consumul de suc de morcovi.

1. Protejeaza ficatul

Sucul de morcovi are proprietatea de a reduce trigliceridele si colesterolul, eliminand deopotriva toxinele din instestine. Mai putine toxine in sange, mai putin efort din partea ficatului!

2. Este un aliat al sanatatii ochilor

Este deja cunoscut faptul ca morcovii, bogati in luteina si beta-caroten, protejeaza sanatatea oculara (consumul lor previne cataracta si protejeaza retina).

3. Revitalizeaza tenul

Sucul de morcovi, consumat in mod regulat, actioneaza impotriva imbatranirii tenului (impidicand aparitia ridurilor de expresie) si asigura nutrientii necesari pentru hranirea pielii. In acelasi timp este eficient pentru prevenirea acneii si rezistenta in fata ultravioletelor.

4. Amelioreaza sanatatea cavitatii bucale

Sucul de morcovi actioneaza ca un dezifenctant si cicatrizant pentru cavitatea bucala; deopotriva, acesta distruge resturile alimentare si curata dintii si gingiile.

Bogati in fluor, morcovii previn aparitia cariilor si protejeaza smaltul dentar.

5. Previne aparitia cancerului

Potrivit unor studii efectuate pe un esantion de 120.000 de persoane, s-a demonstrat ca un consum de 2-4 portii de morcovi pe saptamana reduce riscul aparitiei cancerului la plamani cu pana la 40%.

Tu ce alte motive mai cunosti pentru a consuma cat mai des suc de morcovi?

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *